Putpelių kiaušinių pusrytis

DSC_0158 modified

Vienas mano mėgstamiausių putpelių kiaušinukų patiekalų. Subtilus lėkštėje, sotus, ypač tinkantis savaitgalio rytui. Varijuojant duonos rūšimi, galima kaskart išgauti kitokį skonį, mums skaniausias grūdėtų kvietinių duonų skonis, o antrą vietą užimtų juoda ruginė duona.

Vienai porcijai skaičiuoju

3 riekes duonos

3 putpelių kiaušinukus

Apie 50g fermentinio sūrio

20g sviesto

Kvapnių maltų pipirų

Pasiruošiu silikoninę keksiukų kepimo formą. Stikline plonomis briaunomis išpjaunu duonos rutuliukus (stiklinę renkuosi pagal formelių dydį), kiekvieną rutuliuką patepu trupučiu sviesto, dedu į formą sviestu į viršų, įmušu kiaušinuką, stengiantis nepažeisti trynio, sudedu labai plonai supjaustyto fermentinio sūrio riekelėmis, pabarstau pipirais ir šaunu į orkaitę. Kepu 150C apie 20-25min.

Patiekalas puikiai tinka su šviežiomis/marinuotomis daržovėmis, įvairiausiais majonezinaisi/pomidoriniais padažais. Atšalęs, deja, tampa nebeskaniu.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s