Uogų trauktinė

DSC_0441 modified

N-18    🙂

Gėrimas ypatingoms progoms arba stikliukui-kitam po kubilo ar pirties procedūrų.

Kvapni, saikingai saldi, būtinai atšaldyta – sužavės kiekvieną ragautoją.

Šią trauktinę gaminu dviem būdais – su degtine arba spiritu. Spiritinė trauktinė žavi tuo, kad galima reguliuoti laipsnių kiekį. Užpilant degtine, trauktinė gausis apie 35-36 laipsnių.  Žinovai rekomenduoja vartoti ne mažesnio nei 40 laipsnių alkoholį, todėl, jei tik būna galimybė, gaminu spiritinį variantą.

Uogas renkuosi sezoniškai, kvapniausias savybes atskleidžia šviežios, tačiau esu išbandžiusi atšildyti kameroje liūdinčias avietes ar spanguoles – gavau irgi labai gerą skonį ir kvapą.

1,5 l degtinės (arba 1l 96% spirito)

Supilu į trilitrinį stiklainį ant uogų, pasirinktinai:

500 g grūstų spanguolių

500 g aviečių ar

500 g truputį šaukštu pertrintų bruknių

Taip pat suberiu

1 kg cukraus

Dengiu švariu plastikiniu dangteliu, kelias minutes papurtau, kad cukrus ir uogos pasiskirstytų ir stiklainius sandėliuoju pačioje šviesiausioje namo palangėje. Po 5-6 dienų trauktinę nukošiu. Jei darau užpiltinę su degtine, daugiau niekuo nebereikia rūpintis, telaukti pirties ir degustatorių. Jei buvo pilta spiritu – nukoštas uogas užpilu

1 l vandens

Po 2-3 dienų dar kartą perkošiu turinį ir jį supilu į spiritinę trauktinę. Pilstau į dailius butelaičius.

Patarimas – uogų spalva dings, tačiau jas galima panaudoti „svaiginančių” desertų ar šerbetų gamybai. Atsargiai, svaigins smarkiai 🙂

DSC_0445 modified

6 atsakymai į “Uogų trauktinė”

  1. Sveiki, koki kieki reikia deti citrynvycio uogu uzpiltinei (trauktinei) su degtine 60% 1l.Aciu uz atsakyma.

Parašykite komentarą