Kotletai orkaitėje pietums ar burgeriui

DSC_0119

Kaip pagaminti gražios formos kotletų orkaitėje? Tereikia turėti metalinį ar plonasienį keramikinį puodelį lygiu dugnu. Galima naudoti ir formeles maisto formavimui, tuomet galimos ir kvadratinės ar trikampio formos – fantazijai ribų nėra.

Pirmiausiai pasiruošiu masę kotletams.

1kg mėgstamos rūšies faršo

3 didesnius kiaušinius

1-1,5st džiūvėsėlių ar manų kruopų

1aš druskos

6-8 skilteles smulkiai kapoto česnako

1aš prieskonių mišinio mėsai

žiupsnelį kmynų (geriau maltų)

Kruopščiai permaišau gilesniame inde. Masė turi būti ne skysta, jei matau, kad trūksta kietumo – įdedu dar džiūvėsėlių ar manų.

Faršą padalinu į 12 lygių dalių, formuoju rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką dedu ant vandeniu pašlakstyto darbastalio, pirmiausiai spaudžiu vandeny pamirkytu puodelio dugnu iki norimo storio paplotėlio, tuomet viršum išpjaunu taisyklingą apvalią formą. Nuimu nereikalingus kraštus, pakeliu puodelį ir storesniu peiliu perkeliu kotletą ant skardos. Prieš formuojant sekantį kotletą, iš naujo sudrėkinu dugną ir stalą, tuomet faršas nelips prie paviršių. Kotletai turi buti bent 1cm storio, man skaniausi – apie 1,5cm aukščio.

Paruoštus kotletus lengvai patepu truputį išplaktu

1 kiaušinio baltymu

ir apibarstau sėklomis.

Kepu 180C kaitroje apie 40min.

Tiekiu su duona, daržovėmis ar bulvių/kruopų koše, arba suvožiu bandelėje su salotų lapais, šviežiomis daržovėmis ir majoneziniu padažu.

DSC_0125

 

0 atsakymų į “Kotletai orkaitėje pietums ar burgeriui”

  1. Atgalinis pranešimas: Receptai 2016 metai – Kuosa

Parašykite komentarą