Troškinys „Balandėliai”

DSC_0081

Vieną kartą mažas berniukas, dalyvavęs balandėlių gamybos procese, paklausė – o kam vynioti mėsą į lapus, jei paskui mama vistiek supjausto į mažus gabaliukus? 🙂 Tada ir pradėjau gaminti troškinį, dar kitaip vadinamą tinginių balandėliais. Viskas kaip ir klasikiniame recepte, tik aš dedu vieną papildomą produktą, kurio dėka troškinys tampa ypač skaniu. Taip pat nenaudoju plačiai vartojamo kečupo, padažui naudoju trintus pomidorus.

Pirmiausiai užkaičiu didelį puodą su 0,5l vandens, palaukiu kol vanduo pradės kunkuliuoti ir dedu smulkiais gabaliukais išskirstytą

Jautienos faršą

Jo kiekis priklauso nuo kopūsto dydžio – 1kg kopūsto skaičiuoju 500g faršo, dažniausiai gaminu iš

2kg kopūsto

Jį pjaustykle ar didesniu peiliu supjaustau šiaudeliais.

Kai faršas vandeny pabala, suberiu kopūstus, šliūkšteliu dar porą stiklinių vandens, dengiu dangtį ir palieku troškintis apie 20min.

Tuo metu pasiruošiu likusias daržoves:

2 didesnes morkas stambiai sutarkuoju

2 vidutinius svogūnus supjaustau žiedais

250g špinatų lapelių gerai perplaunu po tekančiu vandeniu

4-5 pomidorus supjaustau ir sutrinu blenderiu

Atidarau kunkuliuojantį puodą, įberiu

1st ilgagrūdžių ryžių

Taip pat sudedu morkas, svogūnus, labai gerai permaišau ir palieku pasitroškinti dar 15-20min.

Troškinį pagardinu

2aš druskos

2vš riebesnės grietinės

trintais pomidorais (iš bėdos galima keisti 1,5st pomidorų sulčių)

žiupsniu kmynų

Gerai išmaišau, palaukiu kol vėl užvirs, tuomet suberiu špinatų lapelius, dar kartą permaišau, dengiu dangtį, išjungiu ugnį ir palieku puodą ramybėje bent 20min.

Tiekiu karštą, su virtomis bulvėmis ar mėgstama duona.

DSC_0078

 

0 atsakymų į “Troškinys „Balandėliai””

  1. skaičiau Jūsų receptą, balandeliai rabarbarų lapuose, bet dabar nerandu. Gal galėtute pakartotinai įkelti. Ačiū.

Parašykite komentarą