Margučių dažymas natūraliais dažais

DSC_0275

Su artėjančiom! Mes dažome kiaušinius su natūraliais „dažais” – ciberžole, žalia arbata, svogūnų lukštais, gluosnio žieve, žibučių nuoviru…  Tokie kiaušiniai nebus ryškių spalvų, bet raštų galima išgauti įvairiausių. Noriu su jumis pasidalinti keletu atradimų. 

Vienas iš jų – kiaušinius, susuktus į svogūnų lukštus, tvirtai suvynioju į maistinę plėvelę. Verdant tokiam standžiam apvalkale dar nėra įskilęs nė vienas kiaušinis. Tik išvynioti reikia atsargiai, esu iš greitumo įtrėškusi vieno margučio šoną…

Ciberžolė netirpsta vandeny, ilgai mirkant jos tirpale, vienas kiaušinio šonas pasidengia žymiai tamsesne spalva. Pernai atradau būdą nudažyti kiaušinius batikos principu. Atkerpu nemažą maistinės plėvelės gabalą, pabarstau jį ciberžolės milteliais, centre dedu šviežią kiaušinį, plėvelės kraštus suimu virš kiaušinio, tuomet milteliais pasidengia visas lukštas, plėvelę susuku ir kiaušinį dedu į puodą su vandeniu, siūle žemyn.

Taip pat dažau „šokoladinius” kiaušinius, ant plėvelės beriu maltą kavą.

Gražiai žali ir raštuoti kiaušiniai gaunasi, suvyniojus baltus kiaušinius į špinatų lapus ir tą pačią maistinę plėvelę.

Dažant su svogūnų lukštais, tam pačiam puode verdu baltus kiaušinius, aplipdytus šviežiais raudonėlio, žibuoklių ar mėlynių lapeliais, šiuo atveju kiaušinius geriau sukti į marlę. Išgaunami labai gražūs raštai rusvame fone.

Smagaus dažymo, valgymo ir ridenimo 🙂

DSC_0289

0 atsakymų į “Margučių dažymas natūraliais dažais”

Parašykite komentarą