Grietinėlės drebučiai su uogomis ar aguonomis

DSC_0636

Italai, žinoma, pasakytų, jog tai panna cotta. Bet tikroji, klasikinė panna cotta yra kepama orkaitėje. Grietinėlės stingdinimas želatinu – labai paprastai ir greitai paruošiamas desertas. Galima dėti įvairiausias šviežias ar šaldytas uogas, paskutinis mano atradimas – drebučiai su aguonomis. Jau numatytas sekančių Kūčių meniu sąraše.

6-8aš želatino

užpilu tiek vandens, kad apsemtų, pabrinkinu apie 30min. ir indelį dedu į orkaitę, jungiu 50C ir palieku tirpti. Orkaitėje želatinas niekada neprisvyla. Tuo metu gilesniame inde lėtai maišau

1l grietinėlės (galima naudoti mažiau riebią grietinėlę kavai)

6vš balto cukraus

1aš vanilinio cukraus ar porą lašų vanilės ekstrakto

1 nedidelės citrinos sultis

Stengiuosi smarkiai neplakti, kad grietinėlė netaptų pernelyg standžia. Ištirpusį želatiną atvėsinu iki kambario temperatūros, jam vėstant pasiruošiu indelius – sudedu į jas norimas uogas. Lėtai maišydama grietinėlę, želatiną plona srovele supilu į bendrą masę. Nedelsdama porcijuoju ją į indelius ir juos nešu šaldytuvan. Darant su aguonomis, jas įmaišau į grietinėlės masę.

Tiekiu indeliuose, ar išverčiu turinį ant desertinių lėkščių. Galima laistyti sirupais, saldžiais padažais, uogienėmis, šokoladu.

 DSC_0574

Parašykite komentarą