Gaivus šoninės ir rukolos užkandis

 

DSC_0668

Gal dar ne klasika, bet jau daugelio tikrai ragautas užkandis, mano galva tobulas, kai kažką reikia greitai paruošti, papuošti stalą ir nudžiuginti gomurį. Dabar, kai miškai žaliuoja šviežiais lapeliais, vietoj rukolos į šoninę galima sukti rūgštynių, garšvų, kiaulpienių lapus ar jų miksą, kiekvieną kartą bus kitas skonis. Mane ypatingai nustebino šviežių kiaulpienių lapelių skonis – nė kiek nekartus, intensyvus ir gaivus.

Perku jau pjaustytą

Šalto rūkymo šoninę

Kiekvieną juostą patepu

Lydytu sūreliu (pvz, Panemunės ar Lankų, gali būti su kumpiu)

Iš krašto dedu nemažą žiupsnį žolelių ir susuku rulonu. Ypatingam skoniui paruoštus užkandžius pabarstau trupučiu

Džiovinto čiobrelio

Dar skaniau, jei iki tiekiant, juos pavyksta palaikyti šaldytuve.

Parašykite komentarą