Sultinys su koldūnais

DSC_0605

Kaimyninėje šalyje tai labai populiarus valgis, mes labiau linkę valgyti sriubą ir koldūnus atskirai, bet jie tarpusavy tikrai dera. Nesiūlysiu gaminti sultinio iš kubelių ar naudoti pirktinių šaldytų koldūnų, naudoju naminius produktus. Tačiau esu girdėjusi, kad žmonės, nevengiantys konservantų, gamina ir taip. Pasirinkimo reikalas, t’sakant.

Kadangi šio patiekalo pašildyti nebelabai gaunasi (ištyžta koldūnai), 1 porcijai skaičiuoju

200ml sultinio

6-8 koldūnus (naminių receptas čia)

Sultinį gaminu iš vištienos sparnelių, vienai porcijai pakanka vieno. Sparnelius verdu iki baigtumo, tuomet juos išgriebiu, sultinį pasūdau, beriu žiupsnį maltų raudonųjų pipirų ir sudedu koldūnus. Jiems iškilus į paviršių, paverdu dar 5-6 minutes ir iškarto pilstau į sriubines lėkštes.

Gardinu šaukšteliu grietinės ir šviežiais kapotais krapais.

Patarimas – virtus sparnelius galima tiesiog suvalgyti arba pakepti keptuvėje su trupučiu svogūno, pievagrybių ir liesos grietinėlės.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos