Duonos, kalafiorų ir špinatų pyragas

 

DSC_0881Šio pyrago idėja kilo begaminant saldų tortą su pirktinių sausainių padu. Kartais ištiesų nėra laiko lėto maisto gamybai, kartais netikėtai greitai sulauki svečių – štai ir išeitis! Pyragas skaniausiais tiesiai iš orkaitės, atšalęs irgi labai gardus. Skonis neįprastas, originalus, turtingas, todėl siūlyčiau negadinti jo padažais.

Pirmiausiai užverdu puodą su pasūdytu vandeniu ir jam užvirus, sudedu stambiais gabalais pjaustytus kalafioro žiedynus. Verdu apie 5-7min., paskui nukošiu į koštuvą kriauklėje.

Pasiruošiu užpilą, naudoju kombaino S peilius. Į smulkinimo indą sudedu

200g špinatų lapelių

Peilius suku tol, kol špinatai virsta žalia mase. Tuomet ten pat keliauja

4 kiaušiniai

100g grietinės

100g natūralaus jogurto

3vš krakmolo (galima keisti miltais)

1aš druskos

Viską vėl labai gerai išplaku iki vienalytės masės.

Kepimui galima naudoti bet kokią formą, man priimtiniausias apvalus pyragas, todėl naudoju silikoninę tortinę. Jos dugną labai talpiai iškloju

4-5 kvietinės duonos riekėmis

Naudoju gardintą grūdais ir stengiuosi, kad plutelė liestųsi su tortinės bortu – taip bus žymiai gražiau.  Ant duonos tolygiai išdėlioju kalafiorus, užpilu plakiniu ir 20-25 min. šaunu į orkaitę. Optimaliausia kepimo temperatūra 180C. Kelias minutes iki kepimo pabaigos įjungiu grilio režimą, tuomet viršus gražiai paskrunda.

Karštą tiekiu pjaustytą riekelėmis lėkštėje, o šaltą pjaustau gabaliukais ir tiekiu kaip užkandį, valgomą rankomis.

Patarimas – jei naudosite kepimo formą su nuimamais bortais, pyragą šaukite į jau įkaitintą orkaitę, taip išvengsite užpilo pratekėjimo.DSC_0887

0 atsakymų į “Duonos, kalafiorų ir špinatų pyragas”

  1. Oho, nė nebūčiau sumąsčiusi taip :} Puiki idėja – įsivaizduoju, jog turėtų būti kažkas tarp prancūziško skrebučio ir bruschetta. Ačiū!

Parašykite komentarą