Vilkžuvės kepsnys

DSC_0908

Žuvies skyriuje akis užkliuvo už vilkžuvės didkepsnio, gabalas atrodė įspūdingai, todėl sumaniau išbandyti šios žuvies skonį.

Na, eilinį kartą sumokėjau beveik pusę kainos už vandenį, kuriame žuvis buvo šaldyta. Vis prisimenu, kad esu sau pažadėjusi pirkti tik atšildytą žuvį, bet taip mėgstu bandyti naujus skonius, kad pažadas išgaruoja tik pamačius kokią naują rūšį 🙂 

Tokias riebias žuvis kepu be kiaušinių ar miltų. Tiesiog įkaitinu porą šaukštų aliejaus keptuvėje ir atšildytą ir nusausintą žuvį dedu tik į labai karštus riebalus. Taškosi, čirškia, bet taip reikia.

Kepu nemažinant kaitros, viršų vis palaistant karštu aliejumi.

Apačiai apskrudus, kepsnį apverčiu ir tuomet žuvį pabarstau

Druska

Maltais baltais pipirais

Žiupsniu džiovinto raudonėlio

Žiupsniu džiovinto čiobrelio

Sumažinu ugnį, dengiu dangtį ir kepu dar apie 7-8 min.

Riebių žuvų garnyrui naudoju kuo gaivesnes salotas, morkas, agurkus, ridikėlius ar baltuosius ridikus, garstyčių padažą.

Žuvį tiekiu tuoj pat, pašlakščiusi citrinų ar laimo sultimis.

Tokiu, itin paprastu, būdu ruošta žuvis atskleidžia savo skonį, tačiau tinka ne visoms žuvų rūšims. Taip ruošiu lašišą, riebžuvę, tuną, kuprę, tačiau šis gamybos būdas visai netinka skumbrei ar jūrinei lydekai.

Patarimas – prieš pat baigiant kepti, galima užberti garstyčių sėklų.

0 atsakymų į “Vilkžuvės kepsnys”

Parašykite komentarą