Kiaušinienė juodoje duonoje

DSC_1303

Absoliutus favoritas mano pusryčių meniu, kepu šią kiaušinienę nuo vaikystės. Kepta juoda duona, skystas trynys… Niekada nepublikavau šio recepto, nes maniau, kad tai jokia naujiena. Tačiau jau kelis kartus, pasakojant apie šį skanėstą, pašnekovai paklausė „o kaip tai pagaminti”. O gaminti labai lengva. 

Vienai porcijai imu

2 riekes juodos duonos

Vidury padarau norimos formos išpjovą, kartais trikampę, kartais stikliuku išspaudžiu rutuliukus. Keptuvėje gerai įkaitinu saulėgrąžų aliejų, į jį įmetu

1 česnako skiltelę

Kai ji paskrunda, ištraukiu ir dedu duonos riekes. Vienai pusei paskrudus, apverčiu ir, taikydama tryniu į skylutes duonoje, įmušu

2 kiaušinius

Iki minimumo sumažinu ugnį, sudedu išpjautus duonos viduriukus, užberiu po žiupsnelį

druskos

maltų juodųjų pipirų

rozmarino

Dengiu dangtį ir palieku kepti apie 5-6min. Išjungus ugnį dangčio nenuimu, palieku kiaušinienę baigti kepti likusiame karštyje. Kiaušinienę galima apversti, tuomet trynys bus labiau iškepęs.

Garnyrus ruošiu sezoniškai- šaltuoju sezonu man skaniausia su raugintais kopūstais ir trupučiu majonezo, pavasarį su pirmais salotų lapais ir krapais iš šaldymo kameros, vasarą su šviežiai raugtais agurkais …

4 atsakymai į “Kiaušinienė juodoje duonoje”

  1. RANDU DAUG NAUDINGOS INFORMACIJOS NORS ESU KIETA< BET LABAI MALONU< ACIU

Parašykite komentarą