Bemielės tešlos krepšeliai su sūriu įdaru

DSC_0709

Pirmos cukinijos darže nuskynimo proga 🙂

Gardi užkandėlė, tiekiama karšta ar bent jau šilta. Šaltą pati esu valgiusi, bet svečiams nesiūlyčiau, iš bėdos pašildyčiau orkaitėje. Sudėti produktus į keksiukų formą galima net kelias valandas prieš kepant, todėl visai nesunku prisiderinti prie tiekimo laiko, o ir gamybos laikas tikrai ne iš ilgiausių. Naudoju pirktinę bemielę tešlą, bet turint laiko galima pasigaminti ir jos. Vaikai beveik sutartinai šį užkandį vadina mini picomis.  

12 krepšelių reikės:

6 lapelių šaldytos bemielės tešlos

12 vyšninių pomidorų

12 plonų fermentinio sūrio riekelių

1 didesnės cukinijos

12 riekelių šalto rūkymo dešros ar skilandžio

Tešlos lapelius pjaunu per pusę, į centrą dedu sūrį, tada dešros riekelę, cukiniją plačiu bulvių skustuku supjaustau plonomis juostomis, jomis apsuku vyšninį pomidorą, suktinį dedu ant dešros ir visą šį kūrinį dedu į silikoninę keksiuko formą. Išlindusius tešlos kraštus patepu plakiniu iš

Kiaušinio trynio

Žiupsnelio džiovinto rozmarino

Žiupsnelio labai smulkiai tarkuoto kietojo sūrio (Džiugo ar pan.)

Formą šaunu į iki 150C įkaitintą orkaitę, krepšeliai kepa apie 20-25min.

Parašykite komentarą