Cukinijos plokštainis su varškės ir agurkų padažu

DSC_0867

Neseniai mama papasakojo, kad būdama sode ir jau užmaišiusi tešlą cukinijų blyneliams, prisiminė, jog neturi keptuvės, todėl tarkius supylė į kepimo skardą ir iškepė orkaitėje, kaip kugelį. Kadangi ji labai gyrė skonį, pabandžiau ir aš. Tik truputį pažaidžiau su padažo skoniu. Rezultatas pradžiugino, visiems labai patiko ir tiko. Kepsim dar ir dar.

2 jaunas cukinijas (apie 1,5 kg)

nulupu ir sutarkuoju stambia tarka. Tarkuoju iškarto į koštuvą. Tarkius sumaišau su

2 šaukšteliais druskos

Labai gerai permaišau ir palieku ramybėje 15-20 min., tik kad truputį nuvarvėtų.

Tuomet tarkius sumaišau su

3 kiaušiniais

1 st miltų

žiupsneliu ciberžolės

žiupsneliu maltų kmynų

Viską išmaišau, pilu į stiklinę (ar silikoninę) kepimo skardą ir šaunu į orkaitę. Kepu apie 1 h 180 C. Viršus turi būti apskrudęs.

Padažui sumaišau

~ 400 g varškės (du standartinius pakelius)

100 ml kambario temperatūros pieno

2 šaukštus grietinės

2-3 smulkia tarka sutarkuotus trumpavaisius agurkus

1 šaukštelį druskos

Padažą tiekiu atskirame indelyje, bevalgant vyrai paprašė dar ir grietinės, man užteko ir varškės padažo.

Atvėsusį plokštainį kitą dieną pašildžiau keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

????????????????????????????????????

2 atsakymai į “Cukinijos plokštainis su varškės ir agurkų padažu”

  1. Is nepilno kiekio kepiau dvi apkepeles, valgiau su jūsų nurodytu padažu ir rūkyta lašiša – pasaka! Puiki alternatyva ir tradiciniam kugeliui, kai norisi lengvesnes versijos (arba džinsai ima verzti :)).

Parašykite komentarą