Kopūstienė su voveraitėmis

DSC_0961

Pagaliau ir mūsų namai kvepia šviežiais grybais. Kadangi voveraičių radome nedaug, tai sumaniau išvirti tirštą sriubą. Atsidariusi šaldytuvą ir šaldiklį paėmiau į akis kritusias daržoves ir jų kombinacija maloniai nustebino. Sriubą teigiamu balu įvertino netgi sriubų (ypatingai grybienių) nemėgstantis kaimynas 🙂 Sezoninė, kvapni, gardi, soti – visa tai buvo ištarta bevalgant. 

Į 5l puodą įpyliau 3l vandens ir užkaičiau ugnį. Pasiruošiau produktus

500g vištienos filė – supjausčiau nedideliais gabaliukais

2 vidutines morkas – sutarkavau stambia tarka (šiandien dėjau ir stambiai kapotus morkų lapus)

1 mažą cukiniją – nužievinau, išėmiau sėklas ir supjausčiau mažais kubeliais

200g šaldytų žirnelių – palikau atšilti

0,5 vidutinio dydžio šviežio kopūsto – supjausčiau plonomis juostelėmis

Į verdantį vandenį sudėjau vištieną ir kopūstus, jiems 15min. pavirus, sudėjau likusias daržoves (tik žirnelių dar ne), palikau kunkuliuoti dar 15min. Tuo metu įkaitinau keptuvę, įdėjau gabaliuką

sviesto

ir jame apkepinau voveraites. 10-15min. pakepusias, subėriau į puodą, taip pat subėriau žirnius, tuomet sriubą gardinau

druska

maltais raudonaisiais pipirais

žiupsneliu malto kajeno (arba čili) pipiro

Kitus prieskonius čia pavaduoja morkų lapai. Sriubai leidau užvirti, uždengiau puodo dangtį ir išjungiau ugnį. Palikau 20min. subręsti.

Valgėme su šaukštu grietinės ir juoda juodžiausia duona.

Parašykite komentarą