Naminis prieskonių mišinys

DSC_0126

Šį prieskonių mišinį naudoju sriuboms ir mėsos patiekalams gardinti. Į sriubas jo dedu gausiai, 7l puodui – visą valgomąjį šaukštą, ir net su kaupu. Prieskonius visuomet dedu pačiame gale, prieš išjungiant ugnį, tuomet prieskoniai nesuverda, išlieka aromatai ir skoniai. Mėsai (jautienai, kiaulienai, avienai) šį mišinį naudoju kartu su česnakais ir druska. Labai smagu, kad yra galimybė susidžiovinti savo užaugintas daržoves ir žoleles, anksčiau jas pirkdavau turguje.

Džiovyklėje (galima ir orkaitėje) džiovinu

Porus – baltąją dalį, pjaustytą rutuliukais

Svogūnus – kaip ir porus

Petražoles – lapus kartu su stiebeliais

Česnakus – plonai supjaustytas skilteles

Krapus – lapelius su plonais stiebais

Papriką – pjaustytą plonomis juostelėmis

Išdžiūvusius prieskonius maišau vienodais kiekiais, paprasčiausia tai daryti stiklinaitės pagalba. Tuomet mišinį reikia pasmulkinti, tai galima daryti kombaino peiliais, kavamale (tik ne per ilgai).

Laikau hermetiniame inde, tamsioje spintelėje.

Parašykite komentarą