Perlinių kruopų troškinys

DSC_0589

Kulinarijos pasaulyje atsirado įdomios tendencijos, pvz. viską, kas gaminama iš stambių kruopų ir kelių priedų, vadinti risotto. O aš manau, kad risotto yra tik ryžių patiekalai, o ir lietuvių kalboje yra pakankamai terminų ir apibūdinimų tokiems patiekalams. Todėl tai jokiu būdu ne perlinių kruopų risotto :)

Daugeliui perlinės kruopos asocijuojasi su tarybinėmis maitinimo įstaigomis, tačiau mano virtuvėje jų visada yra, kokia gi be jų agurkinė ar pieniška sriuba?

Patiekalas itin sotus, gali būti tiekiamas tiek karštas pietums ar vakarienei, tiek šaltas kaip užkandis. Ypatingą skonį suteikia karamelizuoti svogūnai, nors ir jų neužtenka ryškesniam skoniui, todėl reikia garnyro – šviežių ar keptų pomidorų, marinuotų daržovių.

4 porcijoms verdu

1st perlinių kruopų

Jas puode užpilu 2,5st vandens ir palieku brinkti, geriausia tai padaryti iš vakaro, o troškinį gaminti kitą dieną. Teliks puodą užkaisti, palaukti, kol kruopos su likusiu vandeniu užvirs, uždengti dangtį, išjungti ugnį ir palikti 15-20min. galutinai sugerti vandenį.

Pasiruošiu daržoves:

2 vidutines morkas stambiai sutarkuoju

2 vidutinius svogūnus supjaustau stambiais kubeliais

Mėsiška troškinio dalis gali būti įvairi – jautienos kumpis, širdis, kalakuto filė, o mėgstantiems riebiau – kiaulienos šoninė.

1kg mėsos

Supjaustau juostelėmis ir apkepu kepuvėje su šlakeliu aliejaus. Išskyrus šoninę – ją apkepu sausoje keptuvėje. Mėsą atidedu, keptuvę vėl įkaitinu, kiek įmanoma sumažinu ugnį, pilu aliejaus, beriu

1aš rudojo cukraus

Cukrui išsilydžius, suberiu svogūnus ir apkepinu juo iki aukso spalvos. Tuomet suberiu morkas, permaišau ir palieku po dangčiu pasitroškinti. Po 10min. į keptuvę sudedu mėsą ir perlines kruopas, tuomet beriu

1,5aš druskos

žiupsnį kmynų (dar geriau maltų)

žiupsnį maltos paprikos

žiupsnį aitriosios paprikos miltelių

Troškinu, vis pamaišydama, apie 15min. Galop įdedu

100g sviesto

Jam išsilydžius ir tolygiai įsimaišius į troškinį, išjungiu ugnį ir dengiu dangtį. Pasiruošiu garnyrus ir dedu troškinį į lėkštes.

 ????????????????????????????????????

Citata

2 Komentaras (+add yours?)

  1. Klementi
    Gru 31, 2015 @ 08:45:12

    Šis troškinys vadinasi Orzotto. Gerai paruoštas man dar skaniau nei risotto :)

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos