Riešutinis-avižinis keptų obuolių desertas su medumi

DSC_0022

Faina, kai desertu galima pavaišinti nevalgančius kiaušinių, miltų ar cukraus. Šių produktų čia nėra. Dar vienas gėris – desertą galima kepti keksiukų formose ar didesnėse vienkartinėse formelėse, tuomet bus porcija. Kepant didesniam inde, desertą tiekiu taurėse. Saikingai saldu, labai sotu, trašku, kvapnu. Ir dar – juk pilnos pievos prikritusių obuolių, šiam desertui naudoju būtent juos, krituolius. 

5-6 vidutinius obuolius

nulupu, išpjaunu griaužtuką ir supjaustau nedideliais kubeliais. Griežinėliai šiam desertui netinka.

Nedideliame metaliniame inde išlydau

150g sviesto

Tuomet giliam inde sumaišau

1st su kaupu avižinių dribsnių

6vš skysto medaus

50g traiškytų graikiškų riešutų

50g traiškytų lazdyno ar žemės riešutų

2vš saulėgrąžų branduolių

1vš aguonų (galima keisti sezamo sėklomis)

Supilu pravėsusį sviestą ir viską gerai išmaišau. Obuolių gabaliukus paskleidžiu formoje (ar formelėse) ir viršų padengiu dribsnių mase. Šaunu į orkaitę, jungiu 150C ir kepu 30-40min.

Desertas skanus tiek karštas, tiek šaltas. Karštas dera su vaniliniais ledais.

Beje, jei neturite kokių nors riešutų ar sėklų, keiskite juos kitais riešutais arba tiesiog didesniu kiekiu avižinių dribsnių.

Vienas atsakymas į “Riešutinis-avižinis keptų obuolių desertas su medumi”

Parašykite komentarą