Sultinys su špinatais

DSC_1096

Žiema – toks jau metų laikas, kai organizmas prašo šiltensio ir sąlyginai riebesnio maisto. Pavyzdžiui vištienos sultinio. Nežinau kaip jums, bet man sultinys asocijuojasi su šiltai apmūturiuota gerkle, termometru pažasty ir šilta lova, žodžiu su tom nelaimėliškom dienom, kai aplanko peršalimas ar gripas. Placebo, sakysit – na, placebo. Bet man sultinys tokiomis dienomis tiesiog būtinas. Ir būtinai gamintas iš naminės vištaitės.

Kadangi jau sukauptas nemažas sultinio virimo bagažas, norisi vis naujesnio skonio. Vienas papildomas produktas ir prieskonis, ir sultinys tampa gardžia ir spalvinga sriuba.

Sultiniui tinka visos vištienos dalys su kaulu. Man patinka sparneliai, peteliai, blauzdelės.

4-5 l puode užverdu 3 l vandens ir į verdantį vandenį sudedu

700-800 g vištienos ir

1 vidutinį svogūną

Svogūno nei lupti, nei pjaustyti nereikia.

Verdu apie 20-25 min., tuo tarpu pasiruošiu kitus produktus:

1 didesnę morką sutarkuoju šiaudeliais

100-150 g špinatų lapelių perplaunu po tekančiu vandeniu

1 st baltų ryžių užpilu šaltu vandeniu

2-3 skilteles česnako nulupu ir smulkiai sukapoju

Iš puodo ištraukiu svogūną, jis savo darbą jau atidirbo. Nupilu vandenį nuo ryžių ir juos sudedu į sultinį. Po 10 min. suberiu morkas. Ir dar po 10 min špinatus. Įberiu

1 aš ciberžolės

ir išjungiu ugnį, dengiu puodą dangčiu.

Į lėkštę beriu žiupsnį kapotų česnakų ir pilu sultinį su trupučiu tirščių, įdedu kelis gabaliukus vištienos. Galima paskrudinti ir skrebutį.

DSC_1113

 

Parašykite komentarą