Bananiniai varškėčiai

????????????????????????????????????

Varškėčių receptų gyva galybė, ir internete, ir net senose kulinarinėse knygose aprašomi tiek paprasti, tiek įmantrūs varškėčiai. Turbūt kiekviena šeimininkė pasirenka gamybos būdą atsižvelgdama į šeimynos skonius. Esu aprašiusi labai gardžią varškėčių tešlą (receptas čia), gaminant su manais labai svarbu, kad tešla pastovėtų, manai išbrinktų. O kai norisi greitai, skaniai ir kvapniai papusryčiauti ar pavakarieniauti, kepu štai tokius varškėčius.

2 porcijoms reikalingi produktai:

2 pakeliai (360 g) riebios varškės

2 didesnio dydžio kiaušiniai

1 didelis bananas

2 šaukštai grietinės ar natūralaus jogurto

2 šaukšteliai balto cukraus (nebūtinai)

0,5 šaukštelio vanilinio cukraus (irgi nebūtinai)

1 stiklinė speltos miltų (tinka ir kvietiniai)

Varškę ir bananą giliame inde pertrinu šakute, įmušu kiaušinius ir sudedu cukrų. Mikseriu ar ta pačia šakute sumaišau produktus. Nedideliame inde sumaišau grietinę ir sodą, visa tai supilu į varškę. Vėl gerai sumaišau ir pradedu dėti miltus. Šaukštą po šaukšto, vis tikrinant ar tešla jau pakankamai standi. Ji turi būti ne visai kieta, limpanti prie rankų. Tiesiog tiesa yra tokia – kuo mažiau miltų, tuo minkštesni varškėčiai.

Stalą (ar silikoninį kilimėlį, kuris yra baisiai patogus tokioms tešloms) pabarstau trupučiu miltų, drėgnomis rankomis suformuoju storą dešrą ir supjaustau 1-1,5 cm riekelėmis. Į įkaitintą keptuvę pilu truputį

saulėgrąžų aliejaus

ir jame iš abiejų pusių iki gražaus rudumo apkepu varškėčius.

Tiekiu su grietine, uogiene ar grietinės-sviesto padažu.

Patarimas – į tešlą galima dėti verdančiu vandeniu nuplikytų razinų, jos puikiai pavaduos cukrų.

4 atsakymai į “Bananiniai varškėčiai”

  1. O, mano anūkai labai mėgsta varškėčius ir blynus. Ačiū už gerus receptus, kartais juos tiesiog pamiršti ką mokėjai, o jūs primenat

Parašykite komentarą