Karamelinis – šokoladinis maskarponės tortas

Tortas Rududu2

Kadangi mano a.a. bobutė buvo garsi Biržų konditerė ir beveik visų miestelio vestuvių/krikštynų/gimtadienių tortų gamintoja, saldumynų vaikystėje atsivalgiau iki valios, o pasibaigus vaikystei pasibaigė ir saldaus skonio pomėgis. Bet gaminti juos kitiems labai mėgstu ir karts nuo karto gimtadienio ar kokios kitos proga sukurpiu kokį tortą. Šis – naujausias mano atradimas, sužavėjęs paruošimo paprastumu, labai sodriu, net sakyčiau turtingu skoniu. Gaminu su riešutais, šokoladu, traškiais, bet labiausiai sužavėjo sumanymas vieną pertepimo sluoksnį pagardinti šaldytomis vyšniomis (be kauliukų).

Kaip lėto gyvenimo būdo šalininkė, mėgstu gaminti pati tiek, kiek išgaliu. Bet jei jums, pvz., staiga prisireiktų skubiai suręsti tortą, šiam galite drąsiai naudoti parduodamus biskvitų lakštus. Rinkitės kakavinius. O aš biskvitą kepu taip:

5 kiaušinius

5vš balto cukraus

1vš riebios kakavos

sudedu į virtuvinio kombaino indą su S peiliais ir plaku, kol kakava įsimaišo ir cukrus pilnai ištirpsta. Tuomet sudedu

5vš kvietinių miltų

ir vėl plaku apie 3-4 minutes. Tešlą supilu į silikoninę torto formą, ją dedu į orkaitę, įjungiu 180C ir kepu apie 35-40 minučių. Biskvitą kepu dieną prieš planuojamą torto gamybą. Iškepusį biskvitą atvėsinu ir palaikau ant stalo, kad truputėlį apdžiūtų. Ilgu aštriu peiliu supjaustau į tris dalis ir pertepu kremu iš

500g maskarponės sūrio

1 indelio Rududu

žiupsnio druskos

Visus produktus sumaišau virtuvinio kombaino plakikliu.

Biskvitų nelaistau, jei tortui lieka bent 24h subrendimui, jei planuojamas greitesnis valgymas, tuomet pasigaminu sirupo

0,5st vandens

1vš rudojo romo

1vš rudojo cukraus

supilu į puodą ir kaitinu, kol cukrus ištirpsta ir atvėsinu.

Tortą formuoju formoje su nuimamais bortais. Dedu vieną biskvito lakštą, jei reikia – sulaistau trečdaliu sirupo, sukrečiu pusę kremo, vėl lakštas ir likęs kremas, paskutinis lakštas ir likę trečdalis sirupo. Viršų aplieju šokoladiniu glajumi, pagamintu iš

100g juodojo šokolado

50g sviesto

Produktus sudedu į metalinį indelį ir dedu į orkaitę, jungiu 50C ir palaikau apie 20 minučių, tuomet permaišau, lukteliu, kol atvės ir supilu ant torto. Tuomet pabarstau

smulkintais lazdyno riešutais

šokoladiniais traškiais

šokoladiniais pabarstais

Kaip minėjau, vieną sluoksnį galima pagardinti vyšniomis, jas atšildau ir nusausinu popieriniu rankšluosčiu, dedu ant antro biskvito lakšto ir kremą pilu ant jų.

Iki tiekiant laikau šaldytuve, tortas pats skaniausias būtent šaltas.

Tortas Rududu1

Parašykite komentarą