Ropių sriuba

RopiuSriuba2

Antroji kelionė į Islandiją pavyko neįtikėtinai puikiai, vėl įsimylėjau tą vėją, ledynų kvapą ir … ropes. Visi įspūdžiai sugulė Lietuvos ryto straipsnyje (galite paskaityti Čia). O su jumis noriu pasidalinti dar vienu ropių sriubos receptu.

Šia sriuba nustebinsite net išrankiausią sriubų žinovą, ropių aitrumas labai dera su švelniu avienos skoniu ir petražolių intensyvumu. O jei dar naudosite žalius lakštinius, galite  drąsiai gaminti išskirtinių švenčių stalui. Tik vienas svarbus momentas – ši sriuba ypatingai greitai… rūgsta, todėl ją verdu arba tik prieš pat tiekiant, arba išvirusią ir atvėsusią laikau šaldytuve.

 8–10 porcijų reikės:

1 kg avienos šonkaulių,

1,5 kg ropių,

2 svogūnų,

2 valg. š. saulėgrąžų branduolių,

2 valg. š. saulėgrąžų aliejaus,

saujelės šviežių petražolių,

200 g lakštinių makaronų,

2 arb. š. druskos.

Į 5 l puodą įpilkite 3 l vandens. Užkaiskite. Avienos šonkaulius nuplaukite ir sudėkite į verdantį vandenį, sumažinkite kaitrą, pridenkite puodą dangčiu ir palikite virti 30 minučių.

Tuo metu pasiruoškite daržoves. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, ropę nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Įkaitinkite keptuvę, pilkite aliejų ir jam įkaitus sudėkite svogūnus, saulėgrąžas. Kepkite vis pamaišydami, kol pageltonuos. Sudėkite lakštinius ir keptuvės turinį į puodą, virkite apie 10 minučių. Smulkiai sukapokite petražoles, jas kartu su ropių gabaliukais suberkite į puodą, sriubą pasūdykite, uždenkite dangčiu ir išjunkite kaitrą. Palikite sriubą 20 minučių subręsti. Tiekite su kvietine duona ar traškučiais.

RopiuSriuba1

 

Parašykite komentarą