Rabarbarų ledai

DSC_1182

Vasariško „Debesų” žurnalo numeriui ruošiau šiuos ledus iš pačių pirmutinių, gležnučių, įšalą praaugusių kotų. Kaip gi gardu buvo…

Iki Joninių spėkime prisiragauti rabarbarų, vėliau jų valgyti neberekomenduojama dėl kotuose besikaupiančios oksalo rūgšties. Tačiau ledus juk galima laikyti šaldiklyje ir mėgautis jais kad ir žiemą 🙂

Beje, ledai gali būti ne tik saldūs, bet ir saldžiarūgščiai! Gali būti netgi žali. O jei naudosite raudonuosius rabarbarus, bus rožiniai.

500 ml plakamosios grietinėlės (36 proc.)

500 ml graikiško jogurto

200 g rudojo cukraus

1 a.š. vanilinio cukraus (ar keli lašai vanilės ekstrakto)

5-6 rabarbaro kotai (700-800 g)

Rabarbarus nulupkite  ir supjaustykite į keturias dalis. Dėkite jas į virtuvinio kombaino indą su S formos peiliais ir sumalkite iki tyrės konsistencijos. Suberkite rudąjį ir vanilinį cukrų ir įmaišykite jį į rabarbarų masę.

Grietinėlę elektriniu plaktuvu ar šluotele išplakite iki standumo, tuomet įmaišykite jogurtą ir rabarbarus, kartu su visu susidariusiu skysčiu. Kruopščiai išmaišykite, kad visi produktai tolygiai pasiskirstytų.

Būsimus ledus dėkite į nedidelius indelius ir dėkite į šaldymo kamerą. Pirma degustacija galima jau po 3-4 h.

Šiuos ledus gardinkite klevų sirupu ar šokoladiniu padažu.

 

Parašykite komentarą