Džiovintos voveraitės

voverušk

Vasaros baigtuvių aktualija – derliaus paruošimas žiemai. Tai jau galima sakyti mano gyvenimo būdas ir viena mėgstamiausių temų, turiu laimę gyventi name su dideliu rūsiu ir erdviomis lentynomis konservams ir dviem šaldikliais, kuriuose galiu saugoti šviežius krapų ar kalendrų lapelius ir uogas. Bet kaip jau ne kartą minėjau, labiausiai mėgstu džiovinimą. Tiek vaisių – obuolių, kriaušių ar slyvų, tiek daržovių – pomidorų, paprikų ar baklažanų. O kelis pastaruosius metus susižavėjau džiovintų voveraičių skoniu ir vartojimo spektru, ypač tuomet, kai kilo mintis jas sumalti. Dauguma tikrai esate girdėję apie voveraičių vaistines savybes, smarkiai nesiplėsiu, bet voveraičių milteliai virtuvėje yra absoliutus gėris. Dėl to, kad jie kompaktiškai gali būti laikomi indeliuose ar popieriniuose maišeliuose, kad gali būti vartojami kaip intensyvus prieskonis sriuboje, padaže, troškinyje ir kad taip gražiai nudažo gaminamą maistą.   

Voveraites sudžiovinu orkaitėje, paskleidusi vienu sluoksniu ant kepimo popieriaus. Džiovinu vos pravertomis durelėmis 80-90C apie 6-7h, džiovinimo laikas priklauso nuo voveraičių dydžio, todėl, jei grybai labai skirtingo ūgio, didžiąsias pasmulkinu, tuomet džiovinimas vyksta tolygiai.

Džiovintas voveraites sumalu kavamale ir sudedu į patogią tarą. Laikau tamsioje spintelėje.

Voveruska

2 atsakymai į “Džiovintos voveraitės”

Parašykite komentarą