Kebabas namų orkaitėje

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPrieš porą mėnesių į teritoriją šalia ofiso riaumojantis kranas atvežė ir pastatė kažką panašaus į jūrinį konteinerį. Vėliau statybininkai su geltonais šalmais išpjovė angas langams ir durims, įmontavo stiklus ir virš durų atsirado geltonas užrašas… Atspėjote. KeBaBai.

Na, tiek gyvenime, tiek mityboje laikausi harmonijos, bet koks fanatizmas ar primygtinis piršimas valgyti tą ar aną man netinka, kaip ir maitinimasis tik kavinėse ar knaipėse. Kartą per mėnesį, užėjus romantiškai nuotaikai, su vyru ant Tauro kalno sukertam po lavašo suktinį. Teisingiau sukirsdavom. Nes naminis kebabas – misija įmanoma! O dar pasitelkiant fantaziją, pvz. sukti į špinatais žaliai spalvintą lavašą, naudoti mėlynuosius kopūstus, pilti ryškiai geltoną garstyčių padažą…

Kaip lėto gyvenimo šalininkė, galiu patvirtinti, kad ir vadinamą greitą maistą galima pagaminti namie, neskubant, kuomet kepama mėsa atskleidžia visus savo ir česnako bei žolelių aromatus ir kai ragaujama mėsa tiesiog tirpsta burnoje… Svečiams suku suktinį, o pati lieku prie savo mėgstamos mono mitybos – mėsos su mėsa 🙂

Vienam dideliam kebabui pasiruošiu

1,5 kg vištienos šlaunelių mėsos

300 g šaltai rūkytos šoninės

1,5 aš druskos

6 vš aliejaus, tinkamo kepti aukštoje temperatūroje

2 česnako galvutes

1 aš džiovinto čiobrelio

1 aš džiovinto peletrūno

maltų pipirų

1 didelį buroką

Vištieną sudedu į gilų dubenį, beriu druską ir gerai įminkau ją į mėsą. Suberiu čiobrelius, peletrūną, įspaudžiu presu nuvalytas česnako skilteles, ir gerai sumaišau.  Šoninę supjaustau ypatingai plonomis juostomis, mažesnio vargo dėlei galima pirkti jau pjaustytą.

Buroką šepetėliu kruopščiai nuplaunu po šalto vandens srove (lupti nereikia), į kepimo skardą kloju kepimo popieriaus. Burokui nupjaunu uodegą ir nupjauta dalimi dedu į skardą. Įsmeigiu medinį iešmelį (jei labai ploni, tai ir visus du)  ir paeiliui veriu vištieną ir šoninę. Kai jau suveriu paskutinį gabaliuką, bokštą delnais paglostau, kad pasidarytų graži kebabo forma.

Skardą dedu į orkaitę, jungiu 120C ir laikmatį 3 valandoms. Praėjus lėtam kepimo laikui, temperatūrą didinu iki 180 C 20-25 minutėms.

Tiekiu karštą, prilaikant bokštą šakute viena ranka, kita aštriu peiliu pjaustau nuo viršaus žemyn mėsos juostas ir jas dedu į didelę lėkštę bendram stalui, ar porcijomis į asmeninę lėkštę, su jau paruoštais garnyrais ir padažais.

O skaniausia viso šio dalis yra burokas, sulaistytas česnakinės vištienos sultimis ir šoninės riebaliuku. Dėl jo visada būna draugiškos peštynės 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kebab

 

 

Parašykite komentarą