Spalvingi lavašo suktiniai su kiaušiniene

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Neseniai gvildenta kebabų tema priminė ir apie tai, kad pastaruoju metu labai džiaugiuosi lavašų pasirinkimo gausa. Patys gardžiausi (man) Lietuvoje – didžiuliai lavašų lakštai, kuriuos būtinai nusiperku Vilniaus gatvėse vykstančiose mugėse, nė nežinau kas juos kepa :/ O prekybcentriuose pastaruoju metu akį traukia žalieji – špinatais dažyti – lavašai. Nepasakyčiau, kad skoniu jie kuo nors lenkia kitus, špinatų irgi gomurys neaptiko, tačiau ta ryški žalia spalva labai džiugina akį, ypač rudenį, kai rodos ką tik kiemą dažė nasturčių, pelargonijų ir moliūgų žiedai. Saugau kelias idėjas ir pavasario stalui. O šiandien dalinuosi idėja ką kitokio įsukti į lavašą?

Ogi kiaušinienę. Ne bet kokią, papasakosiu kaip ją paruošti. 

Vienam lavašo lakštui ruošiu kiaušinienę iš:

5 kiaušinių

150g šaltai rūkytos šoninės

2 vidutinių pomidorų

1 marinuoto agurko

1 vidutinio svogūno

1aš druskos

Žiupsnio šviežios ar šaldytos kalendros lapelių (galima keisti petražolėmis, krapais)

2vš lydyto sviesto

Šoninę, agurką, pomidorus ir svogūnus supjaustau plonomis riekelėmis. Įkaitinu keptuvę, dedu 1 šaukštą lydyto sviesto ir jam pasiskirsčius po keptuvės dugną, sudedu daržoves ir šoninę. Kepu vis pamaišant, kol svogūnai išskaidrėja. Įmušu kiaušinius taip, kad trynys išliktų sveikas, pasūdau, uždengiu keptuvę dangčiu ir sumažinu ugnį iki pačios minimaliausios. Ant dangčio padedu lavašą, kad jis irgi įšiltų. Kepu apie 12 minučių, po to išjungiu ugnį ir lukteliu dar apie 10.

Nuimu lavašą, perpjaunu pusiau ir sutepu likusiu šaukštu lydyto sviesto. Kiaušinienę irgi dalinu pusiau, pusę dedu ant pusės lavašo, pabarstau kapotomis prieskoninėmis žolėmis ir standžiai susuku. Galima ir paslėgti, jei planuotumėte valgyti šaltą. Bet mes pamėgome šiuo patiekalu lepintis savaitgalio rytais, todėl iškart gaminu ir iškarto tiekiu.

O kuo ne šventinis patiekalas? 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Parašykite komentarą