Gardusis maskarponės, vyšnių ir „Rududu” tortas

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartais mamai gimtadienio proga padovanoju pietus su artimiausiais žmonėmis. Išpuošiu namus, gražiai padekoruoju stalą ir, žinoma, prigaminu daug vaišių. Svečius dažniausiai lepinu šaltu užkandžiu, karštu mėsišku patiekalu su gausybe garnyrų iš mano stebuklingo rūsio. Ir tortu. Iš močiutės konditerės nepaveldėjau tortų gamybos ir puošybos pomėgio, gal dar prisidėjo tai, kad nemėgstu saldaus skonio, bet žinant kaip dažnai tai, ką manome nedarysią niekada gyvenime, ima ir nutinka 🙂 Belipdant šį tortą sukirbėjo tas „niekada”, o dar kai beveik visi valgę paprašė pakartoti po gabaliuką, visai nudžiugau. FB yra konditerių grupė, šokoladinę puošybą nusižiūrėjau ten ir jeigu viskas, kas yra labai gražu, gaminama taip paprastai, tai tebūnie, būsiu ir aš konditerė 🙂

Šis tortas – tas pats mano labai mėgstamas karamelinis maskarponės tortas, tik turi du naujus kolegas – vyšnias ir šokoladą. Todėl kopijuoju gamybą iš senojo recepto, ir pridėsiu aprašymą kaip elgtis su naujais produktais. 

Kaip lėto gyvenimo būdo šalininkė, mėgstu gaminti pati tiek, kiek išgaliu. Bet jei jums, pvz., staiga prisireiktų skubiai suręsti tortą, šiam galite drąsiai naudoti parduodamus biskvitų lakštus. Rinkitės kakavinius. 

Tortui pagaminti bus reikalinga:

5 kiaušiniai

5 šaukštai balto cukraus

1 šaukštai riebios kakavos

5 šaukštai kvietinių miltų

500 g maskarponės sūrio

400 ml plakamos grietinėlės

1 indelis „Rududu”

žiupsnis druskos

400 g šaldytų vyšnių

100 g juodo šokolado

Kiaušinius įmušu į virtuvinio kombaino indą su S peiliais, suberiu cukrų ir plaku, kol cukrus pilnai ištirpsta. Tuomet į gilesnį indą įsijoju miltus, sumaišau juos su kakava ir mišinį sudedu į kiaušinių plakinį ir vėl plaku apie 3-4 minutes. Tešlą supilu į silikoninę torto formą, ją dedu ant grotelių į orkaitės vidurį, įjungiu 180 C ir kepu apie 35-40 minučių. Biskvitą kepu dieną prieš planuojamą torto gamybą. Iškepusį biskvitą atvėsinu ir palaikau ant stalo, kad truputėlį apdžiūtų. Ilgu aštriu peiliu supjaustau į tris dalis.

Šokoladiniams bortams išlydau pusę plytelės karčiojo juodo šokolado ir šaukštu prilaistau ant kepimo popieriaus lakšto, jį dedu į šaldytuvą, kad sustingtų.

Įdarui naudoju šaldytas vyšnias, jas atšildau iki kambario temperatūros, sultis nupilu į puodelį.

Kremui šaltą grietinėlę išplaku iki standumo, kitame inde plakikliu sumaišau maskarponę su rududu ir tuomet įmaišau išplaktą grietinėlę.

Pasiruošiu torto padą, dedu ant jo vieną biskvito lakštą, sulaistau puse vyšnių sulčių, dedu penktadalį kremo, išlyginu, vėl lakštas, ant jo vyšnios ir ir vėl penktadalis kremo, paskutinis lakštas, sulaistau likusiomis sultimis. Tuomet kremu aptepu visą torto paviršių ir šonus, negausiai, tik tam, kad priliptų dekoracijos. Likusį kremą sukrečiu į silikoninę konditerinę tūtą su gėlių antgaliu ir spaudžiu gėles ant viso torto paviršiaus. To galima nedaryti, tuomet naudoti daugiau kremo surenkant tortą.

Iš šaldytuvo traukiu šokolado liejinius, pasiskaičiuoju kokio aukščio reikės bortų (gražiau, kai jie pora centimetrų aukštesni už tortą), supjaustau aštriu peiliu, atsargiai nuimu nuo popieriaus ir klijuoju prie torto šonų.

Tortą bent 12 h laikau šaltai.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Parašykite komentarą