Du viename. Vištiena, pievagrybiai, avinžirniai, baklažanai ir kopūstai.

 

Pradedu naują rubriką du viename.

Tą inspiravo pažintys ir diskusijos, ne kartą minėjau, kad iš tų pačių produktų galima pagaminti ne vieną, ir net ne vieną dešimtį skirtingų patiekalų. Ir apie tai kaip jums sudėtinga susidėlioti produktus galvoje ar sąraše savaitgalio pietums ar darbadienio vakarienėms, kiek reikia laiko (kurio jūs vis neturite) parduotuvėje, kad susirinkti produktus pvz sriubai ir salotoms.

Siūlau jums išeitį, idėja mano virtuvėje jau ne be fix, bet įtariu, kad galiu pagelbėti jums:

a) sutaupysite marias laiko

b) jokių likusių produktų

c) mažesnė suma čekyje

d) lavės fantazija

Pradedam. Šiandien gaminu sriubą ir salotas, totaliai skirtingų skonių ir totaliai derančių pietums. Produktai 4 porcijoms.

1 kg vištienos filė ar šlaunelių mėsos

1,5 kg šviežių kopūstų

100 g avinžirnių (konservuotų ar iš vakaro užmerktų)

200 g pievagrybių (ar miško grybų)

4 vidutiniai pomidorai (apie 800 g)

1 baklažanas (apie 800 g)

Aliejus kepimui

Aliejus gardinimui (šiandien naudojau naujieną mano aliejinėje – skrudintų saulėgrąžų)

Maggi paukštienos prieskoniai

švieži krapai (sriubai)

Gaminu abu patiekalus vienu metu, pietus paruošiu per 40 minučių.

Ant viryklės statau puodą, supilu 2 litrus vandens ir kaičiu ugnį. Supjaustau filė, 700 g smulkiais kvadratėliais, likusią triskart didesniais. Stambesnius gabaliukus dedu į užvirusį vandenį, sumažinu ugnį ir šalia kaičiu keptuvę. Į ją pilu šlakelį aliejaus ir jam įkaitus sukrečiu vištienos gabaliukus. Pasiruošiu indą salotoms. Imuosi daržovių, pievagrybius greitai supjaustau tokiu būdu:

IMG_20180523_081024

Trečdalį sudedu į puodą, du trečdalius į keptuvę, viską pamaišau. Riekelėmis supjaustau baklažaną ir pakartoju trečdalių veiksmą, pamaišymo irgi. Šiaudeliais supjaustau kopūstus, tris saujas dedu į puodą, o likusius į dubenį salotoms, pasūdau ir truputį paminkau rankomis. Supjaustau kubeliais pomidorus ir pakartoju veiksmus kaip ir su kopūstais. Tuo metu jau būna iškepusi vištiena su daržovėmis, išjungiu ugnį ir palieku truputį atvėsti. Puodas lai kunkuliuoja.

Galiausiai į salotų dubenį sukrečiu keptuvės turinį, pilu porą šaukštų skrudinto saulėgrąžų aliejaus, dedu du trečdalius avinžirnių, likusius į puodą, viską pasūdau, pagardinu paukštienos prieskoniais. Salotas kruopščiai išmaišau ir dedu į lėkštes porcijomis. Tiekiant sriubą, įberiu žiupsnelį krapų.

Galima valgyti su įvairiomis duonomis. O salotas galima pasiimti į kokį pikniką, ar pietų pas draugę, jos nebijo net ir tropinio Lietuvos oro 🙂

IMG_20180523_100401IMG_20180523_100337IMG_20180523_101512

 

Parašykite komentarą