Du viename – blauzdelės, batatai, pupuolės, žirneliai ir šparagai

Karštis vėl parginė mane į namus, uždaryti langai, burzgia kondicionierius. Netoleruoti karščio yra bėda, tiek dienų iškrenta iš konteksto, bet kai apsidairai aplink, supranti, kad tai nedidelė, išgyvenama, bėda… Visiems jums, apturintiems prastus laikus, siunčiu ramybės gabaliuką. *

O negatyvą verčiant pozityvu? Būti namie lygu sėsti prie rašymo, prisikaupė galybė receptų, senokai besidalinau atradimais ir skoniais. Taigi.

Tęsiant naują temą “Du viename“ – du patiekalai iš tų pačių produktų. Šparagų sezonas pabaigos link, todėl ir kaina nebekandžioja, galima jais paįvairinti ir kasdienį stalą. O ir batatų – saldžiųjų bulvių – kaina šiemet nedidelė, labai mėgstame jų tyrę garnyrui, ypač paukštienos.

! Sriuba gali būti labai skani, net jei joje nėra bulvių ir morkų !

4 asmenų pietums pasiruošiu:

12 vištos blauzdelių

1 kg batatų

300 g šviežių arba šaldytų žirnelių

Pundelį šviežių šparagų ūglių

100 g pernakt mirkytų pupuolių (galima keisti paprastomis, tik išvirtomis ar konservuotomis pupelėmis)

Porą skiltelių česnako

Universalaus žolelių mišinio

Druskos

Šlakelį aliejaus

100 ml grietinėlės

2 puodus, kepimo skardą, blenderį (el. smulkintuvą)

Į puodą, kuriame virs sriuba, pilu 2 litrus vandens ir dedu 4 blauzdeles. Kitame puode kaičiu tokį patį kiekį vandens. Likusias blauzdeles dedu į kepimo formą, užberiu nubrauktą šaukštelį druskos ir ją gerai įtrinu į mėsą. Tuomet smulkiai sukapoju česnakus ir pusę jų suberiu ant blauzdelių, taip pat pabarstau žolelių mišiniu ir aplieju trupučiu aliejaus. Formą dedu į orkaitę, jungiu 180C ir laikmatį 1h.

Į antrą puodą, užvirus vandeniui, kelioms minutėms sudedu šparagus, ištrauktus perlieju šaltu vandeniu. Batatus nulupu, supjaustau nedideliais kubeliais, šparagams nupjaunu viršūnėles ir atidedu garnyrui, o likusius kotus supjaustau nedideliais gabalėliais.

Pavirus blauzdeles apie pusvalandį, traukiu jas iš puodo į lėkštę, lukteliu kol bent truputį atvės ir iškaulinu, o mėsą pasmulkinu. Pasūdau abu puodo turinius, blauzdelių mėsą grąžinu į sultinį, sudedu 2/3 pupuolių, į antrą puodą sudedu 3/4 batatų. Į pirmą puodą sudedu likusius batatus, pusę žirnelių ir šparagų kotus, beriu truputį žolelių mišinio, palaukiu, kol užvirs, dengiu dangtį ir išjungiu kaitrą. Neatidarinėju puodo iki pat tiekiant.

Batatams antrame puode suminkštėjus, juos nukošiu, sutrinu blenderiu iki vienalytės masės, įmaišau grietinėlę, sudedu likusius žirnelius (jei buvo šaldyti – būtinai atšildytus iki kambario temperatūros), pupuoles ir šparagų viršūnes.

Sriubą valgome (kas mėgsta) su grietine ir rugine duona. Antram patiekalui dedu batatų tyrės į lėkštes ar į atskirus dubenėlius, iš orkaitės traukiu kepimo skardą ir dedu po 2 blauzdeles. Papildomam skoniui labai tinka raugintos daržovės, nes batatų tyrė turi saldumo, rūgščios daržovės suteikia malonų poskonį.

blausriu

 

 

 

2 atsakymai į “Du viename – blauzdelės, batatai, pupuolės, žirneliai ir šparagai”

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.