Moliūginė silkė su pomidorais

silkemoliu

Kaip jau rašiau, atradau būdą kaip žiemą prekybos centre pirktus pomidorus iš pelenės skonio paversti į karališką, tereikia turėti šalto spaudimo moliūgų sėklų aliejaus. Ir ne bet kokio, o belukščių sėklų, nes jos yra kardinaliai kitokio skonio, nei lukštentos. Ir jei kas nors prieš kokius penkis metus man būtų iš žvaigždžių išskaitęs horoskopą ir būt pasakęs, kad spausiu namie aliejų, kad tiek eksperimentuosiu, tiek kaifuosiu ir turėsiu galimybę dovanoti sveikus produktus artimiems, būčiau nusišypsojusi. Minimum. O dabar šypsausi iš malonumo, kiekvieną dieną atrasdama naujus skonius.

Prieš šventes randasi vis įdomesnių idėjų šventiniam Kalėdų ar Kūčių stalui, ir naujausias mano atradimas – silkė su pomidorais, moliūgų aliejumi ir išspaudomis. Pastarųjų nenusipirksite prekybos centre, tačiau lengvai pakeisite maltomis moliūgų sėklomis. O jei dar paskrudinsite prieš malant, m… 

Visada linkiu visiems nepersivalgyti, todėl aprašysiu porciją paragavimui, 3-4 valgytojai spės pajausti ir skonio unikalumą, ir sotumo bus.

Reikės:

1 didelės riebios silpnai sūdytos silkės (arba pasiruoštos marinuotos skumbrės)

2 vidutinių pomidorų

1 mėlynojo svogūno

50 ml obuolių acto

50 ml šalto spaudimo moliūgų sėklų aliejaus

20 g  moliūgų sėklų išspaudų (arba 20 g maltų moliūgų sėklų)

Druskos

Citrinpipirių

Svogūną nulupu, supjaustau žiedais ir užpilu indelyje obuolių actu, palieku bent pusvalandžiui. Žuvį supjaustau nemažais gabaliukais, pomidorus mažais kubeliais. Į serviravimo lėkštę dedu svogūnus, tuomet, paliekant tarpus, žuvies gabaliukus, o tarp jų suberiu pomidorų kubelius. Viską palaistau aliejumi, užmalu truputį druskos, pipirų ir pabarstau išspaudomis. Indą palieku šaldytuve kelioms valandoms.

Tiekiu su rugine duonele.

Silkemolsilkemoliu

 

 

2 atsakymai į “Moliūginė silkė su pomidorais”

  1. Nerealus ir paprastas būdas. Labai labai skanu. Išbandytas kelis kartus jau .
    Aciu kad turiu galimybę įsigyti ispaudu o žinoma ir skanucio aliejaus.
    Aciu

Parašykite komentarą