Spanguoliniai krienai

edf

Su dideliu malonumu pristatau naujausią, labai žiemišką ir gardžią naujieną – krienų ir spanguolių tyrės duetą. Idėją pasiskolinau iš vienos turgaus prekeivės, ilgai trypčiojau prie dvispalvių krienų, bandydama suprasti kas tas raudonasis sluoksnis, ir kam jis 🙂 Išsikalbėjom su pardavėja, nusipirkau mažutį indelį degustacijai ir supratau ko šiame duete man trūksta. Ir maliau, maišiau ir sluoksniavau, kol pasiekiau visų keturių skonių sintezę – aštru, saldu, kartu, rūgštu vienu metu. Ir be skonių puokštės, tinkančios su mėsa ar daržovėmis, dar ir  atidaro slogos užvertas nosis, tiesiog antigripinas 🙂

Šiuo metu turguje rasite ir šviežių spanguolių uogų, ir jau paruoštų krienų, beliks pasiruošti tyrę ir sudėti ją perpus su krienais į patogų indą. Kadangi uogos pardavinėjamos litrais, vienu kartu pasiruošiu litrą spanguolių. Iš šio kiekio pagaminu šešis 250 ml talpos stiklainius. Didesnių naudoti ir nerekomenduočiau, kitaip bus sunku tolygiai pakabinti šaukštu abu sluoksnius, o jei kiltų mintis tyrę iškarti sumaišyti su krienais, tai pasimokykite iš mano blogos patirties, gaunasi neestetiška ir skoniais nebe tiek turtinga košė.

Reikalingi produktai:

1 l spanguolių uogų

2 vš medaus

1 aš druskos

1 aš čili miltelių

400 ml baltų krienų (jau paruoštų vartojimui)

Dar vienas svarbus skoniui aspektas tai krienai. Kadangi nelabai tikiu, kad dar yra ruošiančių krienus namie, rekomenduoju naudoti paruoštus, bet būtinai pirktus turguje, paragavus, ar tikrai užtenka macnumo. Prekybos centruose pirkti krienai neturi tokios tirštos tekstūros ir, žinoma, tikro skonio.

Spanguoles suberiu į koštuvą ir perplaunu šaltu vandeniu, palieku keliolikai minučių nuvarvėti. Medų išsuku su druska ir čili milteliais. Uogas suberiu į gilų ir aukštą indą ir maisto trintuvu (blenderiu) sumalu iki vienalytės masės, supilu medaus mišinį ir dar kelioms sekundėms jungiu trintuvą. Viskas 🙂

Į švarius stiklainius pilu tyrės, daugmaž iki pusės, o ant tyrės šaukštu sudedu krienus. Stiklainius sandariai užsuku dangteliais.

Laikyti reikia šaldytuve ir suvartoti per kelias savaites, todėl, jei namie ne itin didelis valgytojų būrys, gaminkite iš pusės ar net trečdalio normos.

Ir būkite sveiki!

edf

 

Parašykite komentarą