Jogurtiniai vaniliniai blynai su obuoliais

Lyg ir keista kepti blynus, jei po namus netrepsi mažos kojytės, tačiau karts nuo karto savaitgalio rytus pradedu blynų kepimu. Ir ne šiaip sau. Namiškiai miega ilgiau, o man miego režimas nesikeičia, ir savaitgaliais kylu labai anksti, tad turiu laiko pasisukti virtuvėje.Ir nuo neseno pamėgau būtent tokiais rytais peržvelgti šaldytuvo lentynas, vaisių krepšius ir pagaminti pusryčius iš produktų, bebaigiančių savo gyvenimą.

Ne išimtis buvo ir šie blynai – iš dubenėlio liūdnai žvelgė alyviniai obuoliai – krituoliai, šaldytuve – paskutines galiojimo dienas skaičiuojantis jogurtas, o spintelėje aptikau į patį kampą nugrūstą pusmaišį avižinių miltų. Užmaišiau tešlą, iškepiau pirmą šešiukę blynų ir, užuodę aromatus, kaip mat prisistatė valgytojai.

Blynai gavosi puikūs, minkštučiai, purūs ir labai kvapnūs. Tik jau kartodama receptą visgi naudojau kvietinius miltus, arčiau klasikos buvo arčiau įprastų skonių mėgėjams.

Taigi, 5 keptuvėms (arba 30-35 blynams) pasiruošiu:

7-8 mažus alyvinius obuolius arba 1-2 standartinius rudeninių ar žieminių veislių

300 g graikiško ar natūralaus jogurto (geriau riebesnio)

2 kiaušinius

1 šaukštelį sodos

1 šaukštelį vanilinio cukraus

0,5 šaukštelio druskos

6-8 šaukštus miltų (priklausomai nuo rūšies, gali reikėti ir daugiau)

Aliejaus kepimui

Jogurtą sukrečiu į dubenį, kuriame maišysiu tešlą blynams ir suberiu sodą, išmaišau ir palieku vykti reikalingoms reakcijoms. Tuo metu stambia tarka ar šiaudeliais sutarkuoju obuolius, iškarto, kad nepatamsėtų, įmaišau į jogurtą. Dubenin beriu druską, vanilinį cukrų, įmušu kiaušinius ir neskubant maišau, kol viskas virsta vientisa mase. Tuomet po šaukštą beriu miltus, maišau, kol masė tampa grietinės tirštumo.

Įkaitinu keptuvę, šliūkšteliu truputį aliejaus ir dedu po šaukštą tešlos, blynus kepu iš abiejų pusių, kol gražiau paruduoja.

Tiekiu karštus su mėgstamais priedais, šalti skoniu nesužavėjo, tad likusius sekančiam valgymui blynus vertėtų pašildyti.

0 atsakymų į “Jogurtiniai vaniliniai blynai su obuoliais”

Parašykite komentarą