Lėtas sprandinės (kumpio, nugarinės) kepsnys

Lėto kepimo gaminiai puikiai tinka ne tik savaitgaliui. Jei dirbate nuotoliniu būdu, kepsnį galima pasiruošti ir dienos pietums. Didžiausią darbą atliks orkaitė.

Tokie kepsniai pasižymi ypatingu sultingumu ir minkštumu ir nepalieka abejingų. Ovacijos garantuotos 👏

Paruošimas nesudėtingas, svarbi tik viena proporcija – mėsos ir druskos santykis, optimaliausias 1kg mėsos skaičiuojant 1 šaukštelį druskos (15g).

Taip pat ruošiu ir kumpį ar mentę. 

Mėsą (optimaliausias 2-3 kg gabalas) dedu į kepimo indą, naudoju akmens masės skardą. Mėsos viršų įpjaunu tinkleliu, apie 2cm gyliu. Į įpjovas prikaišau česnako riekelių, rūkytos šoninės juostelių, beriu džiovintų žolelių (dašio, čiobrelio, raudonėlio), palaistau trupučiu aliejaus. Kartu kepu ilguosius burokėlius, juos nulupu, supjaustau 4-5cm storio griežinėliais, dedu šalia kepsnio, pabarstau kmynais ir druska.

Pirmas 3h kepu 120C, tuomet kaitrą didinu iki 200C ir kepu apie 30 minučių.

Taigi, kepsnį šaunate į orkaitę 8:30 ir lygiai 12:00 pietūs ant stalo. O ką jau kalbėti apie patogumą, kai mėsa pati sau gaminasi, o mes laiką leidžiame pavasarėjančioje gamtoje ir grįžę iš pasivaikščiojimo randame paruoštus pietus. 

Verta kepti tokį didesnį gabalą, nes atvėsusi mėsa puikiai tinka sumuštinių, makaronų, picų gamybai. Ar tiesiog ant ruginės duonos riekelės su aštriais krienais!

Parašykite komentarą