Šis troškinys ypatingai tinka rudens ar žiemos pietums, vadinu jį ‘du viename’, nes viena lėkštė šio kvapnaus patiekalo atstos ir sriubą, ir pagrindinį patiekalą. Namai po pietų dar ilgai kvepia paprikomis…
Troškinimui naudojų tadžiną, bet tiks ir bet koks keraminis indas, svarbu, kad jis turėtų sandarų dangtį.
1kg kiaulienos kumpio (arba vištienos, kalakutienos filė)
Supjaustau maždaug 1x1cm kvadratėliais. Į molinį troškintuvą sudedu:
3 didesnes raudonąsias paprikas – pjaustytas stambesniais gabaliukais
3 plonesnes morkas – pjaustytas riekutėmis
2 vidutinius svogūnus – pjaustytus kubeliais
Sudedu mėsą ir užpilu blenderiu sumaltais
6-7 vidutiniais pomidorais
Prieš malant, galima nulupti odeles.
Troškinį pagardinu
1,5aš druskos
1aš rudojo cukraus
1aš ciberžolės
0,5aš aitriosios paprikos sėklų
Net jei ir pasirodys, kad trūksta skysčio, vandens jokiu būdu pilti nereikia, daržovės troškinimosi eigoje išleis sultis. Troškintuvą dengiu dangčiu ir kišu į orkaitę, jungiu 200C kaitrą ir 1h palieku patiekalą troškintis.
Tiekiu iškarto, moliniuose dubenėliuose. Vienas valgytojas į savo lėkštę buvo įkrėtęs šaukštą grietinės, bet visi nubalsavome už troškinį be jokių priedų.
Patarimas – troškinį galima ruošti ir čenachinėse.