Šią košę labai mėgstame kaip garnyrą prie riebios žuvies kepsnio, tačiau ji puikiai dera su bet kokiu mėsišku patiekalu. Kartais gaminu ją lengviems pietums ar vakarienei kaip pagrindinį patiekalą. Brokolių žaluma labai puošia lėkštę, o šilkinė tekstūra išgaunama blenderiuojant daržoves su grietine. Ne bėda jei neturite blenderio, bulves su brokoliais galima sugrūsti ir rankine grūstuve, skoninėms savybėms tai nepakenks, tik tai nebebus „glotnutė” košė.
4 porcijoms nulupu, perplaunu ir nedideliais gabaliukais supjaustau
8 vidutines bulves
Kaičiu puodą su 2/3 vandens, jam užvirus suberiu bulves, o joms verdant nuo
1 didesnio brokolio
koto nupjaustau žiedynus (tik pačias žaliąsias dalis). Kai jau bulvės, pasmeigtos šakute, atrodo tinkamai suminkštėję, suberiu brokolius, verdu ne ilgiau 7min., daržoves nukošiu ir iškarto imuosi blenderio – juo iki tyrės sutrinu žaliąją košę, baigiant pagardinu
4vš riebesnės grietinės
1aš druskos
1vš sezamo sėklų
Tiekiu karštą, ši košė atšalusi ir vėl pašildyta, deja, nebe tokia skani.
Patarimas – jei norite intensyvesnio skonio – galima kartu su bulvėmis virti 1 svogūną.