Atidarome grilinimo sezoną, o kadangi kompanijoje yra nevalgančių kiaulienos, paruošiau kelis iešmus vištienos širdelių.
Itin greitai ir itin paprastai, palyginti su kadaise mūsų labai mėgtomis kalakutų širdimis, jas labai ilgai marinuodavau, verdavau per iešmą ir į vidų pildavau sauso raudono vyno. Taip ruoštos kalakutų širdys būdavo stipriai apskrudę, o viduje ypatingai minkštos, tačiau kai reikia greitai ir paprastai, visgi renkuosi vištų širdeles.
Marinuoju sekančiomis proporcijomis:
1 kg širdelių
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis Provanso žolelių mišinio
1 šaukštelis grūstų aitriųjų paprikų
1 šaukštelis pomidorų pastos
2 skiltelės česnako
2 šaukštai tyro aliejaus
Viską beriu ir pilu ant širdelių gilesniame inde, kruopščiai sumaišau ir palieku marinuotis 15-20 minučių. Širdeles suveriu ant iešmų, kepu kiekvieną pusę ant kaitrių žarijų po 7-8 minutes.
Tiekiu su šviežiomis daržovėmis ar salotomis, duona visiškai nebūtina.