Fantastiško skonio, gaivus, nes su malonia rūgštele ir gerai atšaldytas. Gali būti tiekiamas taurėse, indeliuose ar tiesiog citrinų puselėse, kam kaip jaukiau ar patogiau.
Skonis primena citrininius ledus, todėl galima tiekti su uogomis, šokolado drožlėmis, sausainiais, konservuotais vaisiais ar paprasčiausia uogiene, viskas čia puikiai dera.
Gamyba itin paprasta, ypač jeigu naudosite pirktines citrinų sultis. Man asmeniškai gardžiau su natūraliomis, bet jei prispaustų laikas, naudočiau ir jau paruoštas.
Proporcijos sekančios:
400 ml 35-36 proc. grietinėlės
100 g balto cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus (arba keli lašai vanilės ekstrakto)
3 vidutinio dydžio citrinos
Vienos citrinos žievelę nutarkuoju smulkia tarka ir padedu į šoną, išspaudžiu visų 3 sultis.
Grietinėlę supilu į puodą, kaičiu mažiausią kaitrą, suberiu žieveles bei cukrus ir vis pamaišant laukiu, kol jie ištirps. Užvirti turinio nereikia, tik gerai įkaitinti, leistini keli burbuliukai.
Skystį atvėsinu, pilu sultis, jos iš karto sustandina grietinėlę. Pilstau į patogius indelius ir juos nedelsiant nešu į šaldytuvą.
,
Sunkiausia dalis išlaukti 6-8h, kol kremas pilnai sustings
Hm, o tai varškė nesigauna? Nereikia nukošti?
Ir antras klausimas – kameroje ar tiesiog šaldytuve šaldyti?
Varškė nesigauna, košti nereikia, šaldymas šaldytuve, ne šaldiklyje 🙂