Kas, jei ne spalvingoji moliūgų sriuba gali praskaidrinti niūrias ir tamsias dienas?
Manoji sriubos versija spalvinga, įvairi ir apjungia dar kelis – rūgštų ir kartų – skonius. Pirmąjį gaunu įberdama spanguolių uogų, o antrąjį natūralaus ir saikingo kartumo turinčiomis moliūgų sėklomis.
Receptą nufilmavome, jeigu mėgstate video formatus, kviečiu pažiūrėti reportažą ⇓
Ir pietums, ir vakarienei: moliūgų sriubos receptas pagal „Kūmutės virtuvę“ – 2024.11.18 – LRT
O produktų sąrašą ir gaminimo eigą aprašysiu, 2 porcijoms reikės:
200 ml sultinio
200 g moliūgų tyrės
3 šalto rūkymo šoninės juostelių
Žiupsnio maltų moliūgų sėklų
Žiupsnio lukštentų moliūgų sėklų
8-10 spanguolių uogų
50 ml grietinėlės
Žiupsnelio džiovintų prieskonių mišinio
Sultinį galima naudoti kokį tik turite, tiks ir kubeliai, bet man skaniausias yra vištienos arba prancūziškas jautienos.
Jeigu turiu paruoštos moliūgų tyrės, naudoju ją, bet galima paruošti ir iš šviežio moliūgo – iškepti orkaitėje riekę ir sumalti maisto smulkintuvu.
Sultinį puode užverdu, sukrečiu moliūgą, pamaišant verdu apie 5 minutes. Tuo pat metu gerai įkaitintoje keptuvėje iki apskrudimo apkepinu šoninės juostas.
Sriubą pilu į lėkštes, dekoruoju šonine, maltomis ir nemaltomis moliūgų sėklomis, spanguolėmis, prieskonių mišiniu ir pilu grietinėlės.
Nedelsiant tiekiu, o valgome su skrebučiu ar kvietinės duonos riekele.