Burokėliai su Feta ir granatų padažu

DSC_0513

Daugelis žmonių mėgsta sūru-saldu skonių kombinaciją, dažnas saldžiarūgštį. Retesnė kombinacija sūru-saldu-rūgštu, o naujos skonių variacijos visada pamalonina gomurį. Prie šių skonių prijungiau dar ir aštrų ir, tiesą sakant, pasigailėjau nepabandžiusi to anksčiau. Neįprasta, savita, gaivu, gardu.

Burokėlius galima naudoti virtus arba žalius, pjaustytus labai plonais griežinėliais ir bent kelias valandas pamarinuotus citrinos sultyse.

1 porcijai reikės:

1 nedidelio burokėlio (apie 100-150g)

50g fetos ar fetos tipo sūrio

Žiupsnelio čili miltelių (ar harisos)

0,5 citrinos

1aš be kaupo sezamo sėklų

Šakelės baziliko

Naršarab padažo (skamba egzotiškai, bet jau galima rasti ne tik specializuotose parduotuvėse)

Burokėlius supjaustau griežinėliais, sudedu į lėkštę, nuskabau baziliko lapelius, juos sukaišau po burokėliais, užberiu trupintą fetą, čili, gausiai palaistau Naršarab padažu ir užberiu sezamo sėklas. Išspaudžiu citrinos sultis ir jomis palaistau lėkštės turinį.

Tiekiu iškarto, ilgiau pastovėjus padažas smarkiai dažo fetą, skoninėms savybėms tai jokios įtakos nedaro, tik vizualiai patiekalas atrodo nebe taip gundančiai.

Beje, vieną labai smagų savaitgalį šį burokėlių patiekalą pagardinome daigintais ridikėliais. Buvo irgi uch kaip skanu 🙂

Parašykite komentarą