Marinuoti česnakų žiedkočiai

DSC_1314

Nepamainomas šašlykų pagardas, labai mėgstamas vaikų dėl “kirmėliukų“ formos, jais tinka kabinti įvairius padažus.

Šią česnakų dalį sodininkai meta lauk, todėl reiktų išanksto perspėti, kad jie jums bus reikalingi, ir tai padaryt reikėtų apie gegužės galą.

Česnakų žiedkočius sutvarkau, nupjaunant žiedus ir lapkočių likučius, turi likti tik pats stiebas. Beje, peraugę stiebai bus nebeskanūs, marinuokite jaunuolius.

Puode užverdu marinatą iš sekančių proporcijų:

1l vandens

100ml acto

3vš cukraus

1vš druskos

Į stiklainius dedu po

čili pipiriuką

užpilu karštu marinatu, stiklainį užsuku, statau aukštyn kojom nakčiai, pridengiu keliais rankšluosčiais, o ryte nešu į rūsį.

Patarimas – nedėkite jokių papildomų prieskonių, žiedkočiai patys labai aromatingi.DSC_1439

2 atsakymai į “Marinuoti česnakų žiedkočiai”

  1. Sumalti per mesmale ir padruskuoti saldytuve stiklainiuose taipogi gerai issilsiko ~ tinka ir marinuot mesytei, keptai duonai, i varske,sriubai,makaronams pagardinti ka tik neprisigalvosit…pabandykit nepasigailesit.

    1. Ačiū, gaminu ir taip :) Tik malu žiedus, stiebus marinuoju. Ir dar užraugiu stiklainį-kitą, tiesą sakant pirmą kartą ir ragavau būtent raugintų. Šiemet aprašysiu ir šį receptą :)

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s