Nuostabus pusryčių patiekalas, paįvairinantis kiaušinių patiekalus savo forma. Paprika išlieka traški, kiaušiniai prisigeria jos aromato – puikus kvapnus rytas garantuotas.
Vienai porcijai pasiruošiu
1 papriką
Skaniausiai iš gamintų gaunasi žalioji paprika, gal dėl to, kad ji yra kietesnė už geltonąsias ir raudonąsias.
Supjaustau piršto storio riekėmis, išimu sėklas ir taip gaunu 2 žiedus. Keptuvėje įkaitinu truputį aliejaus ir dedu papriką, apkepu apie 1min. ir tuomet į kiekvieną žiedą atsargiai, kad nepažeist trynio, įmušu
2 kiaušinius
Ugnies nemažinu, nors garsai ir vaizdai prašo. Po 1-2min. atsargiai apverčiu, tuomet jau sumažinu ugnį, pabarstau kiaušinius
druska ir maltais pipirais
Dengiu keptuvę dangčiu ir palieku kepti dar minutei-kitai. Tiekiu su šv. daržovėm ir skrudinta rugine duona.
_________________
Su dideliausiu malonumu dalinuosi skaitytojos Aušros (http://lowcarblietuva.blogspot.no) gamintos kiaušinienės paprikoje nuotrauka:
O iš kur gauti ŽALIOS paprikos. Mano auga tik geltona, raudona, oranžinė. Žalia spalva būna dar neprinokusių… Yra tokios rūšies? (klausimas gal ir kvailas). Būtinai išbandysiu receptuką, nes šiltnamyje paprikutė jau noksta . Dar kartą pasidžiaugsiu radusi Jūsų puslapį !
Labai malonu, Žibuokle. Bandykit ir su spalvota. O žalių būna prekybos centruose 😉
Geras receptas. Gerai sukepa į pyragėlius tokius. Galima uždėti sūrio ant viršaus, garstyčių. Įdėčiau nuotrauką, bet nematau kur. 😉
Miela Aušra, nuotraukų į komentarus siųsti nėra galimybės, galite permesti į kumucia@yahoo.com. Labai smalsu 🙂
OK, atsiusiu!
Oho! Kaip malonu! Aciu! 🙂
🙂
Jusu sis puslapiukas vienas is netiketu perliuku, kurie likimui lemus sutviska…:)
Pradejau nuo sio patiekalo – super !
Ir dar labai daug ka planuoju isbandyti.
Uzburia nuosirdus ir paprasti aprasymai, apetita zadinancios fotografijos, gerasirdiskas atsakinejimas i klausimus, tai, kad viskas isbandyta pacios ir dar recepturose suteikiama galimybe improvizuoti (be to as visiskai neisivaizduociau saves virtuveje)…:)
Nuoširdžiai dėkoju 🙂