Kiaušiniai paprikoje

DSC_2051

Nuostabus pusryčių patiekalas, paįvairinantis kiaušinių patiekalus savo forma. Paprika išlieka traški, kiaušiniai prisigeria jos aromato – puikus kvapnus rytas garantuotas.

Vienai porcijai pasiruošiu

1 papriką

Skaniausiai iš gamintų gaunasi žalioji paprika, gal dėl to, kad ji yra kietesnė už geltonąsias ir raudonąsias.

Supjaustau piršto storio riekėmis, išimu sėklas ir taip gaunu 2 žiedus. Keptuvėje įkaitinu truputį aliejaus ir dedu papriką, apkepu apie 1min. ir tuomet į kiekvieną žiedą atsargiai, kad nepažeist trynio, įmušu

2 kiaušinius

Ugnies nemažinu, nors garsai ir vaizdai prašo. Po 1-2min. atsargiai apverčiu, tuomet jau sumažinu ugnį, pabarstau kiaušinius

druska ir maltais pipirais

Dengiu keptuvę dangčiu ir palieku kepti dar minutei-kitai. Tiekiu su šv. daržovėm ir skrudinta rugine duona.

_________________

Su dideliausiu malonumu dalinuosi skaitytojos Aušros (http://lowcarblietuva.blogspot.no) gamintos kiaušinienės paprikoje nuotrauka:

IMG_6107 (1) modified

9 atsakymai į “Kiaušiniai paprikoje”

  1. O iš kur gauti ŽALIOS paprikos. Mano auga tik geltona, raudona, oranžinė. Žalia spalva būna dar neprinokusių… Yra tokios rūšies? (klausimas gal ir kvailas). Būtinai išbandysiu receptuką, nes šiltnamyje paprikutė jau noksta . Dar kartą pasidžiaugsiu radusi Jūsų puslapį !

  2. Geras receptas. Gerai sukepa į pyragėlius tokius. Galima uždėti sūrio ant viršaus, garstyčių. Įdėčiau nuotrauką, bet nematau kur. 😉

  3. Jusu sis puslapiukas vienas is netiketu perliuku, kurie likimui lemus sutviska…:)
    Pradejau nuo sio patiekalo – super !
    Ir dar labai daug ka planuoju isbandyti.
    Uzburia nuosirdus ir paprasti aprasymai, apetita zadinancios fotografijos, gerasirdiskas atsakinejimas i klausimus, tai, kad viskas isbandyta pacios ir dar recepturose suteikiama galimybe improvizuoti (be to as visiskai neisivaizduociau saves virtuveje)…:)

Parašykite komentarą