Česnakų ruošinys greitam vartojimui

 

dsc_2282 (1) modified

Itin patogus ruošinukas česnako draugams. Naudoju jį absoliučiai visur, kur česnakas prašosi draugijon – kepta mėsai ar vištienai marinuoti, sriuboms gardinti, pakeptai duonai patepti, česnakinio sviesto gamybai ir t.t. Ruošinys visada po ranka, o rankos česnakais kvepia tik kartą per mėnesį-du.
Per kartą nusilupu ir blenderio peilių pagalba susmulkinu
10-12 česnako galvų
Ruošinį konservuoju dviem būdais:
1. Druska – permaišau maltus česnakus su
2vš rupios druskos
Su druska laikomi česnakai kartais įgyja žalią spalvą, tai skoninėms savybės jokios įtakos neturi.
2. Aliejus – permaišau maltą masę su
8vš tyro aliejaus
Taip ruošti česnakai laikosi ne taip ilgai, kaip druskinti, įgyja tamsiai geltoną spalvą, ir, deja, po 6-7 savaičių jau nebetinka maistui. Tačiau tai atsiperka galima sakyti paruoštu marinatu mėsai ir vištienai, telieka pridėti sausų ar šviežių žolių ir trinti mėsos gabaliukus.
Laikau sandariame inde šaldytuve.

11 atsakymų į “Česnakų ruošinys greitam vartojimui”

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s