Česnakų ruošinys greitam vartojimui

 

dsc_2282 (1) modified

Itin patogus ruošinukas česnako draugams. Naudoju jį absoliučiai visur, kur česnakas prašosi draugijon – kepta mėsai ar vištienai marinuoti, sriuboms gardinti, pakeptai duonai patepti, česnakinio sviesto gamybai ir t.t. Ruošinys visada po ranka, o rankos česnakais kvepia tik kartą per mėnesį-du.
Nulupu ir blenderio peilių pagalba susmulkinu:

10-12 česnako galvų

Ruošinį konservuoju dviem būdais:

1. Druska – sumaišau maltus česnakus su
2 šaukštais rupios druskos

Su druska laikomi česnakai kartais įgyja žalią spalvą, tai skoninėms savybės jokios įtakos neturi.

2. Aliejus – permaišau maltą masę su
8 šaukštais tyro aliejaus

Taip ruošti česnakai laikosi ne taip ilgai, kaip druskinti, įgyja tamsiai geltoną spalvą, ir, deja, po 6-7 savaičių jau nebetinka maistui. Tačiau tai atsiperka galima sakyti paruoštu marinatu mėsai ir vištienai, telieka pridėti sausų ar šviežių žolių ir trinti mėsos gabaliukus.

Laikau sandariame inde šaldytuve.

11 atsakymų į “Česnakų ruošinys greitam vartojimui”

Parašykite komentarą