Vis bandydavau atrasti tobulos giros receptą, skoniu panašiausią į tą iš bačkų… Iki tobulumo dar eit ir eit, bet paskutinis bandymas buvo labai neblogas.
Gerai išplaunu du 3l stiklainius, į kiekvieną iki pusės dedu smulkiai pjaustytos, išanksto sudžiovintos iki džiūvėsėlių sausumo,
juodos duonos
Duona turi būti pati juodžiausia, gali būti gardinta kmynais, bet be jokių kitų priedų. Į kiekvieną stiklainį beriu po
0,5 st balto cukraus
1 aš kmynų
Stiklainius 3-5 cm iki viršaus užpildau šiltu vandeniu, jokiu būdu ne karštu. Ir galop suberiu po
15-20 juodų razinų
Pridengiu, bet neuždarau, plastikiniais dangteliais ir nešu stiklainius į šilčiausią ir saulėčiausią namų vietą. Girą reikia stebėti, išrūgimas matosi kmynų su razinomis šokiais skystyje – jie kyla aukštyn-žemyn. Tuomet girą perkošiu ir supilstau į norimos talpos butelius. Tiekiu atšaldytą.
Patarimas – duoną džiovinkite natūraliai, aukštoje temperatūroje džiovinta duona nebeįrūgs.
Labai įdomus giros gaminimo būdas, norėtųsi išbandyti. Tik paklausiu, kiek laiko gira turi stovėti lange ir koks požymis kad jau gatava 🙂
Ačiū už atsakymą 🙂
Geros dienelės!
Miela Milda, recepte aprašiau tą ženklą, kad jau gatava 🙂 Geros ir Jums!