Naminė gira be mielių


DSC_2191

Vis bandydavau atrasti tobulos giros receptą, skoniu panašiausią į tą iš bačkų… Iki tobulumo dar eit ir eit, bet paskutinis bandymas buvo labai neblogas.

Gerai išplaunu du 3l stiklainius, į kiekvieną iki pusės dedu smulkiai pjaustytos, išanksto sudžiovintos iki džiūvėsėlių sausumo,

juodos duonos

Duona turi būti pati juodžiausia, gali būti gardinta kmynais, bet be jokių kitų priedų.  Į kiekvieną stiklainį beriu po

0,5st balto cukraus

1aš kmynų

Stiklainius 3-5cm ikiviršaus užpildau šiltu vandeniu, jokiu būdu ne karštu. Ir galop suberiu po

15-20 juodų razinų

Pridengiu, bet neuždarau, plastikiniais dangteliais ir nešu stiklainius į šilčiausią ir saulėčiausią namų vietą. Girą reikia stebėti, išrūgimas matosi kmynų su razinomis šokiais skystyje – jie kyla aukštyn-žemyn. Tuomet girą perkošiu ir supilstau į norimos talpos butelius. Tiekiu atšaldytą.

Patarimas – duoną džiovinkite natūraliai, aukštoje temperatūroje džiovinta duona nebeįrūgs.

2 atsakymai į “Naminė gira be mielių”

  1. Labai įdomus giros gaminimo būdas, norėtųsi išbandyti. Tik paklausiu, kiek laiko gira turi stovėti lange ir koks požymis kad jau gatava :-)
    Ačiū už atsakymą :-)
    Geros dienelės!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s