Sočioji moliūgo sriuba

DSC_0590

Kreminė, kvapni, spalvota… Tai tik keletas epitetų, apibūdinančių šią nuostabią sriubą. Ją tiekiu kaip vienintelį pietų patiekalą, nes ji yra ypatingai soti. Būtent jai gaminti auginu „Hokaido” veislės moliūgus, mačiau jų ir prekybcentriuose, ši veislė pasižymi ypatinga oranžine spalva ir nedideliu svoriu, kas yra labai patogu, jei šeimyna nėra gausi. Bet be jokios abejonės tiks bet koks kitoks moliūgas.

Moliūgą (apie 1-1,5kg)

Nulupu, pjaunu per pusę, išimu sėklas, vidaus sieneles patepu trupučiu

Sviesto

ir dedu į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepu apie 30 min. 150C.

Jam kepant, 5l puode užverdu

3l vandens su

500-700g kiaulienos nugarinės ar sprandinės

Jei susidaro putos – nugraibau jas. Po 15min. nuo užvirimo į puodą dedu luptas ir labai stambiai pjaustytas daržoves:

1 didesnį svogūną

1 didelę bulvę

3 vidutines morkas

Palieku virti dar 15min. ir tuomet ištraukiu mėsą ir palieku atvėsti. Į puodą sudedu truputį pasmulkintą moliūgą, o atvėsusią mėsą supjaustau nedideliais gabaliukais. Paskaninu sriubą

1,5aš druskos

1vš prieskonių mišinio sriubai

1aš ciberžolės

Ir blenderiu labai gerai sutrinu daržoves. Grąžinu į puodą mėsos gabaliukus, įberiu

0,5st lukštentų moliūgo sėklų

Gerai permaišau, pašildau ir iškarto pilu į lėkštes. Tiekiu su šlakeliu grietinėlės ar šaukšteliu grietinės, tinka ir šviežios kapotos prieskoninės žolės. Nepamaišys ir baltos duonos skrebutis.

Patarimas – moliūgo sėklas galima drąsiai keisti saulėgrąžų branduoliais.

 

Parašykite komentarą