Bulvinius blynus kepu visus metus, o štai šviežių rudeninių daržovių blynai – sezoninis patiekalas, mūsų tradicinis derliaus šventės stalo papuošalas ir skanumynas. Derinio su varškės padažu nepagirtų nė vienas dietologas, bet bala nematė jų kartą per metus 🙂 Šie blynai turi savo spalvą ir kvapą – oranžinį moliūgo ir morkų derinį ir nuostabų svogūnų aromatą.
5-8 porcijoms reikės
1kg bulvių
300g moliūgo
1 didelės morkos
1 didelio svogūno
Visas daržoves nuskutu/nulupu, perplaunu šaltu vandeniu ir sutarkuoju bulvių tarkavimo mašina (ar smulkiai trintuve virtuviniu kombainu). Tarkius papildau
3 kiaušiniais
1,5aš druskos
0,5aš džiovinto raudonėlio
Viską labai gerai išmaišau ir kepu gerai įkaitintame aliejuje nedidelius blynelius. Varškės padažui gerai permaišau
2pak. riebesnės varškės (apie 400g)
2vš grietinės
0,5st pieno
Žiupsnelį druskos
Blynelius tiekiu karštus, sluoksniuotus su padažu.