Daržovių blynai su varškės padažu

DSC_1500

Bulvinius blynus kepu visus metus, o štai šviežių rudeninių daržovių blynai – sezoninis patiekalas, mūsų tradicinis derliaus šventės stalo papuošalas ir skanumynas. Derinio su varškės padažu nepagirtų nė vienas dietologas, bet bala nematė jų kartą per metus :)  Šie blynai turi savo spalvą ir kvapą – oranžinį moliūgo ir morkų derinį ir nuostabų svogūnų aromatą.

5-8 porcijoms reikės

1kg bulvių

300g moliūgo

1 didelės morkos

1 didelio svogūno

Visas daržoves nuskutu/nulupu, perplaunu šaltu vandeniu ir sutarkuoju bulvių tarkavimo mašina (ar smulkiai trintuve virtuviniu kombainu). Tarkius papildau

3 kiaušiniais

1,5aš druskos

0,5aš džiovinto raudonėlio

Viską labai gerai išmaišau ir kepu gerai įkaitintame aliejuje nedidelius blynelius. Varškės padažui gerai permaišau

2pak. riebesnės varškės (apie 400g)

2vš grietinės

0,5st pieno

Žiupsnelį druskos

Blynelius tiekiu karštus, sluoksniuotus su padažu.

Citata

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos