Šis receptas gimė tuomet, kai pagalvojau kuo būtų galima pakeisti sviestą kepiniuose. Natūralūs avokado vaisiaus riebalai puikiai tinka šiame pyrage, o moliūgo sėklos pavaduoja riešutus, todėl skonis sužavi nuo pirmo kąsnio. Pyragas ypatingai skanus karštas.
Pirmiausiai nusilupu, išsėklinu ir stambiomis riekėmis supjaustau
6 vidutinius obuolius
Keptuvę įkaitinu, pilu trupučiuką
Tyro aliejaus ir
4-5vš balto cukraus
Į keptuvę beriu obuolius ir, intensyviai maišant mentele, karamelizuoju juos, tai trunka apie 8-12min. Palieku atvėsti ir imuosi tešlos, produktus sekančia tvarka dedu į virtuvinio kombaino indą su peiliais:
3vš lukštentų moliūgo sėklų
2 nedidelius luptus avokadus
3 kiaušinius
1,5st balto cukraus
2aš kepimo miltelių
1-2st kvietinių miltų
Miltų reikia tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo.
Į silikoninę tortinę suberiu atvėsusius obuolius, tolygiai paskirstau juos formoje, užpilu tešla, lukteliu, kol ji pasiskirstys ir formą šaunu į orkaitę, įkaitintą iki 180C. Kepu apie 40-50min. Pyragą pridengiu serviravimo lėkšte, apverčiu ir obuolinį viršų sutepu tiršta uogiene, labai tinka šermukšnių, spanguolių arba bruknių.