Avokadinis obuolių pyragas

DSC_1441

Šis receptas gimė tuomet, kai pagalvojau kuo būtų galima pakeisti sviestą kepiniuose. Natūralūs avokado vaisiaus riebalai puikiai tinka šiame pyrage, o moliūgo sėklos pavaduoja riešutus, todėl skonis sužavi nuo pirmo kąsnio. Pyragas ypatingai skanus karštas.

Pirmiausiai nusilupu, išsėklinu ir stambiomis riekėmis supjaustau

6 vidutinius obuolius

Keptuvę įkaitinu, pilu trupučiuką

Tyro aliejaus ir

4-5vš balto cukraus

Į keptuvę beriu obuolius ir, intensyviai maišant mentele, karamelizuoju juos, tai trunka apie 8-12min. Palieku atvėsti ir imuosi tešlos, produktus sekančia tvarka dedu į virtuvinio kombaino indą su peiliais:

3vš lukštentų moliūgo sėklų

2 nedidelius luptus avokadus

3 kiaušinius

1,5st balto cukraus

2aš kepimo miltelių

1-2st kvietinių miltų

Miltų reikia tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo.

Į silikoninę tortinę suberiu atvėsusius obuolius, tolygiai paskirstau juos formoje, užpilu tešla, lukteliu, kol ji pasiskirstys ir formą šaunu į orkaitę, įkaitintą iki 180C. Kepu apie 40-50min. Pyragą pridengiu serviravimo lėkšte, apverčiu ir obuolinį viršų sutepu tiršta uogiene, labai tinka šermukšnių, spanguolių arba bruknių.

Parašykite komentarą