Beruošiant tešlą cukinijų blynams, pamaniau, kad jie jau pabodo… Kadangi ši mintis aplankė ryte, pamaniau, kad kepsiu kiaušinienę, tačiau cukinija jau buvo sutarkuota… Taip ir kilo mintis pagaminti tai, ką dabar gaminsiu dažnai, labai jau patiko traškūs cukinijos gabaliukai, žolelėmis kvepiančių kiaušinių draugijoje.
2 porcijoms stambia tarka sutarkuoju apie
100g cukinijos
Tarkuoju tiesiai į koštuvą, kuriame tarkius palieku bent 20min. nusivarvėti. Įkaitinu keptuvę, šliūkšteliu
Aliejaus
ir dedu cukiniją, vis pamaišant kepu apie 7-8min., tuo metu į dubenėlį įmušu
3 kiaušinius
Juos gerai išplaku su žiupsneliu
Druskos
Maltų juodų pipirų
Ir pilu į keptuvę. Intensyviai maišau, kol kiaušiniai sušoka į gabaliukus, tuomet įberiu šaukštą
Kapotų prieskoninių žolelių (naudojų ruošinį Žolelių mišinys)
Dar kartą gerai permaišau ir dedu į lėkštes.
Tiekiu su skrudinta rugine duona.
Šitas geras. Ir labai low carb’iškas! Aš ji gaminu dabar vakarienei.
Ar skani vakarienė buvo? 🙂
Taip, labai. 🙂
Džiugu 🙂