Nuostabiai greitas, lengvas ir burnoje tirpstantis pusrytis. Šią košę verdu be priedų, juos įmaišau prieš pat tiekiant. Suktis reikia greitai, užtat ir košė garuoja ant stalo per labai trumpą laiką. Mėgstu ją gaminti darbo dienos rytais, kai visi skuba, tačiau ir savaitgaliais smagu pasilepinti ypatingu šios košės skoniu.
2-3 porcijoms į puodą pilu
1st ryžių dribsnių
2st pieno
Kaičiu nedidelę ugnį ir laukiu, kol pienas pradės šilti, tuomet jau nuo puodo nesitraukiu – intensyviai maišau mentele ar plaktuvu. Kai tik pienas užverda, išjungiu puodą, dengiu dangtį ir košę palieku 5-7min. subręsti. Tuo metu į lėkštes pagal pageidavimą dedu:
Gabalėlį sviesto ir truputį druskos (galima naudoti Žalią sviestą);
1vš mėgstamos uogienės ar džemo;
Gabalėlį sviesto ir 1vš rudojo cukraus;
1 stambiai sutarkuotą bananą ir 1aš cukraus.
Į lėkštes krečiu po samtį košės, permaišau ir nešu stalan.