Progų pagaminti šiuos saldainius nepritrūksta ištisus metus – pradedant Kalėdomis, Velykomis, gimtadieniais, baigiant niūrios dienos praskaidrinimu artimam žmogui. Variacijų tiek daug… Formos tobulumui iki gamyklinių, aišku, toli, bet taip faina, kad jie ne tobuli 😉
Šiandien – vafliniai balto šokolado saldainai su spanguolių kepurėmis.
Vandens vonelėje (indas inde, kuriame verda vanduo), ištirpdau
2pok. balto šokolado
50g sviesto
2vš pieno
Skubėti nebus kaip, viskas lydysis ilgai, bet vonelė garantuos, kad šokoladas neprisvils (kaip dažnai būna kaitinant ant ugnies ar kaitlentės).
Masę visą laiką lėtai maišau mentele, kol išgaunu vienalytę baltą konsistenciją. Tuomet į ją įmaišau
50g smulkiai trupintų vaflių lakštų
Greitai permaišau ir pilu į silikonines formeles, kurių dugne iš anksto būnu sudėjusi
Džiovintas spanguoles (arba vyšnias) – po vieną vienam saldainiui.
Formelę dedu į šaldytuvą, o sustingusius saldainius laikau metalinėse dėžutėse, išklotose aliuminio folija.
Dovanoju nedidelėse kartoninėse dėžutėse, dekoruotose šventės tematika. O kartais, iš didžiosios dėžutės, pasmaguriaujame patys ar mūsų svečiai…
Panašiai gaminu saldainius iš pieninio ir kartaus šokolado ir pakuoju „Asorti”, netrukus aprašysiu ir jų gaminimo ypatumus.