Papuoš pietų stalą, pamalonins akis spalvomis, o gomurį – švelniu skoniu. Kai kuriems ragautojams skonis buvo per švelnus, todėl jų lakštinių porciją nubarsčiau maltais baltaisiais pipirais.
Pirmiausiai greitpuodyje, pasūdytam vandeny, išverdu
3 vištų ketvirčius
Jiems verdant, nulupu daržoves:
3 vidutines morkas
300g moliūgo
1 svogūną
Morkas ir moliūgą sutarkuoju stambia tarka, svogūną sukapoju nedideliais gabaliukais.
Išvirtus ketvirčius iškaulinu, nuimu odą ir mėsą suplėšau nedideliais gabaliukais. Sultinio neišpilu, gaminu sriubą arba užšaldau šaldiklyje iki kitos sriubos gaminimo. Puodo, kuriame virė vištiena, neplaunu, tik įpilu 3/4 tūrio vandens. Tai būdas labai skaniai išvirti lakštinius – paukštienos riebalai atstos aliejų, pilamą į vandenį idant nesuliptų makaronai. Kaičiu puodą ir keptuvę su šlakeliu aliejaus. Vandenį pasūdau, užvirus suberiu
500g lakštinių
Vis pamaišant, verdu, o keptuvėje tuo tarpu apkepinu daržoves ir vištieną. Nedidelėje stiklinėje sumaišau
1vš ciberžolės
su 1vš vandens. Susidariusią košę praskiedžiu
200ml grietinėlės (aš naudoju grietinėlę kavai, 10proc. riebumo)
ir mišinį supilu ant daržovių. Ten pat beriu
1aš prieskonių paukštienai mišinio
Viso daržoves troškinu apie 15min. Lakštinius nukošiu, beriu atgal į puodą, supilu keptuvės turinį ir labai gerai išmaišau.
Tiekiu nedelsiant. Galima pabarstyti smulkiai tarkuotu fermentiniu sūriu.
Patarimas – moliūgą galima keisti cukinija, vištieną – kalakutiena, lakštinius – spagetti, grietinėlę – grietine. Ir kaskart bus kitas skonis 😉