Tešla koldūnams, virtiniams ir naminiams makaronams

DSC_0231

Labai daug metų naudojausi tradiciniu tešlos koldūnams ar virtiniams receptu. Tada viena ausim užgirdau apie plikytą tešlą, radau galybes jos aprašymų internete, eksperimentavau, gaminau, kol atradau savo variantą. Tešlos stebuklingumas tame, kad jos nereikia ilgai minkyti, o svarbiausia – ji nelimpa prie paviršiaus, ant kurio yra kočiojama. Visada, prieš kočiojant, pasigrožiu garuojančia tešla :)

Proporcijos tokios:

6st miltų

10vš aliejaus

2st verdančio vandens

Miltus persijoju į gilesnį indą, supilu aliejų, šaukštu permaišau ir supilu verdantį vandenį. Kuo intensyviau išmaišau ir palieku tešlą kelioms minutėms, kad pravėstų. Tada jau rankomis užminkau tešlą.

Tešla gaunasi elastinga, todėl galima iškočioti labai plonus lakštus. Pjaustau norimo dydžio formas ir formuoju virtinius su norimu įdaru.

Iš šios normos gaunasi apie 100 virtinių, 4/5 jų užšaldau.

Ši tešla taip pat puikiai tinka naminių makaronų gamybai.

Patarimas – kad šaldomi virtiniai ar koldūnai nesuliptų, prieš dedant į maišelius, juos paskleidžiu šaldiklyje kol tampa kieti ir tik tada pakuoju.

DSC_0241

 

43 atsakymai į “Tešla koldūnams, virtiniams ir naminiams makaronams”

    1. Miela Rūta, čeburekams vietoj verdančio vandens naudoju gazuotą vandenį ir kiaušinių dedu į tešlą. Bet visada galima pabandyti, kitą kartą, gamindama šią tešlą, būtinai pabandysiu vieną čebureką iškept. Jei pavyks, pavadinsiu juos “Rūtos čeburekai” :)

    2. Net labai tinka ceburekams. Gaminu juos jau keli metai. Nepraeina nei vienas gimines ar draugu baliukas be mano ceburekiuku “pachmeliuku” 😀.

  1. O lazanijai tokie makaronai tiktu? Kaip suprantu jie turi buti kietesni ir su kiausiniu , beda tame, kad kietos beveik neimanoma iskocioti,o si butu superine alternatyva

  2. Sveikos šeimininkės,ar nebandėte kvietinius miltus maišyti su kukurūzų miltais,ir dėl spalvos įdėti ciberžolės? Gaunasi trapūs ir gražiai gelsvos spalvos, plikytos tešlos virtinukai. Sumaišiau ir buvau nustebinta savo atradimo ..

    1. Labas, Dominika. Ciberžole tešlą esu dažiusi, ir burokėlių sultimis, ir špinatais žaliai. Smagu, kai spalvota. O kukurūzų miltai man asmeniškai nepatinka…

  3. Atgalinis pranešimas: Mini čeburekai | Kūmutės Virtuvė
  4. Atgalinis pranešimas: Suktinukai | Kūmutės Virtuvė
  5. Sveikos,gal galit parašyti,kiek stiklinė turi ml,nes ji yra įvairių dydžių.Ir dar.Kiek reikia mėsos 100 virtinių.Man kiekis būtų tinkamas,ir mano koldūnų forma,manau,tokia pati.Ačiū

      1. Prašom :) Ekstra esu bandžiusi, tešla gavosi kaip su kristalais, gal dėl plikymo karštu vandeniu miltuose esantis krakmolas susimetė į mini gumuliukus?

  6. Niekada nerasau komentaru,nors ir bunu suzaveta receptu :D Bet…bet si kart,nesusilaikiau.Tobulybiu tobulybe,as apie tesla :D Labai megstu koldunus,su idarais problemu niekad neturiu,gaunasi skanus,bet teslos niekaip nepavygdavo normalios pasigamint,nusivyliau SAVIMI aisku,ir galvojau nei velnio nepavyks man,na ir negaminau.Siandien pabandziau vel,gal po metu,ir PUIKIAI PAVYKO :D Taigi,ir as atradau savaja tesla,dirbti lengva ir smagu :) ACIU ACIU ACIU :)

  7. Sveiki, man asmeninskai si tesla nepatiko ir manau ji netinka koldunams, nes isverdant buna labai minksta. Gal ji tiktu ravioliams, nes ten idaras jau gatavas valgymui, tuomet pavirus kokias 2 min, ne ilgiau!, nes gausis kose, butu viskas normaliai. Nepatiko dar ir del to, kad jauciamas aliejaus skonis. Taip, kociojant ar minkant ji gera, nelimpa, bet tik tiek, deja. Koldunams, gera tesla labai paprasta: miltai, siltas vanduo ir druska. Taip pat nelimpa, kociojasi lengvai ir svarbiausia isvirus jie nesuira, nepasidaro kose ir nera jokio aliejaus skonio.
    Taciau tai tik mano nuomone, gal kam ir patiks, nes skonio supratimas individualus.

    1. Miela Irena, žinoma, pasirinkimo reikalas. Bet. Mano N metų verdami koldūnai su šia tešla niekuomet nebūna minkšti ar juolab neturi aliejaus skonio, nes:
      1. niekada nededu druskos į tešlą, koldūnams ar ravioliams kaip jūs sakote, sūdomas vanduo, kuriame jie verda;
      2. labai paprasta tešla visada turi receptūrą – kiek ir ko maišyti, kad gauti teisingą tešlą, vanduo ir miltai nėra receptas :)
      3. kadangi pati gaminu aliejus, galiu drąsiai pasakyti, kad tešlai naudojote labai prastos kokybės aliejų. 10 šaukštų aliejaus 6 stiklinėse miltų tiesiog ištirpsta, ir niekada nėra skleidę jokio kvapo. Bandykite su geresnės kokybės produktais. Miltais tame tarpe ;)
      Skanių akimirkų!

  8. Labai aciu uz nuostabiai paprasta recepta. Koldunai su mesa ir su varske gavosi fantastiski. Patiko, kad tesla isvirusi ne per kieta.

  9. Kumucia… geras receptukas..as va ka tik pasidariau a la japoniskai ( jusu tesla pasigamainau ,- tris stikline isspaustus rutuliukus salia sudejau, tarpusavy sujungus,ir idaras – farsas su smulkiai pjaustyta vistienos krutinele (plius kas priklauso,,svog,kiaus..ir t.t. ( cia jau kas ka deda, tas ir tiks..) susukau i rozytes..ir isviriau garu puode…sustacius juos…negaliu nuo lekstes atsitraukti… ir laiminga jusu teslos receptuka radus..dekui labai…

  10. Sutiksiu su Jūrate: tešla – LEDAS!!!
    Bandžiau įvairius plikytos tešlos receptus – vis kildavo įtarimas, kad kažkas ne taip, kažko trūksta. O čia – še tau – trys ingradientai ir viskas. Net užmiršt neįmanoma.
    Viso gero kitiems receptams :)))

  11. Ačiū už receptą. Koldūniukai gaunasi puikūs. Perskaičiau visus komentarus ir įdomu pasidarė…. Tai ar pabande Nomeda iš šios tešlos lazaniją gaminti :/ Nesakė?:)

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s